Keith Saunders

Forum Replies Created

Viewing 20 posts - 1 through 20 (of 74 total)
  • Author
    Posts
  • in reply to: Beosound Century – Radio issue #5955
    Keith Saunders
    Administrator
    • Hampshire, England
    • Topics Started 13
    • Total Posts 88

    Well, the tuner has preset adjustments which may have been changed causing the problem.

    Also we are not 100% sure of the model type because of the damaged label, but we could find out for certain by putting the unit into test mode.

    To put the unit into “Test Mode” do the following:-

    • Unplug the unit form the mains outlet wait 2 minutes
    • Plug unit into mains outlet and within 30 seconds press DOT 2650
    • The display will show 8888 when unit is in Test Mode

    NOTE: DOT above means standby button

    When in Test Mode press 08 to display tuner variant

    • 0 in display means tuner error
    • 1 in display means EU but not UK
    • 2 in display means UK
    • 3 in display means USA
    • 4 in display means Japan

    You will need to get a copy of the service manual if you want to check the tuner adjustments as its not that simple.

    Tuner

    in reply to: Beosound Century – Radio issue #5948
    Keith Saunders
    Administrator
    • Hampshire, England
    • Topics Started 13
    • Total Posts 88

    I could not find the 3 digit number but the serial number is 2457516 and I am pretty sure the system is imported from Danmark. Any suggestions?

    There is always a FOUR (4) digit type number on every B&O product unless the label has been removed. If it was purchased second hand from someone in Denmark other than B&O then it will be FM only.

    in reply to: Beosound Century – Radio issue #5940
    Keith Saunders
    Administrator
    • Hampshire, England
    • Topics Started 13
    • Total Posts 88

    The Beosound Century was configured depending on market area and can be checked by the four digit type number:-

    • Type number 2651 is EU countries excluding UK and had FM Only
    • Type number 2652 is UK and had FM, LW, MW
    • Type number 2653 is US & Canada and had FM, LW, MW
    • Type number 2654 is Japan and had FM, LW, MW

    If you have a type number 2651 then MODE change will not work. Please check type numbers. If it is one of the other type numbers then the instructions you were using are correct. See below for confirmation.

    Century

    in reply to: Using European Equipment in US #5907
    Keith Saunders
    Administrator
    • Hampshire, England
    • Topics Started 13
    • Total Posts 88

    The short answer is Yes

    The long answer is most older B&O products had mains transformers with two primary windings.
    When the two primary windings are put in series its for 220 volts and in parallel for 110 volts

    The CDX has such an arrangement as you can see from the image below taken from the CDX manual. Apologies for the poor image quality

    CDX

    in reply to: Beomaster 6500 & 7000 improvement of pre-amp circuit #5885
    Keith Saunders
    Administrator
    • Hampshire, England
    • Topics Started 13
    • Total Posts 88

    Pictures never have been easier to insert compared to the previous forum. I’m not aware of size limitation and I always reduce the pictures I post to around 1000px on the largest border. If you have difficulties posting pictures and because I believe they can really help in that specific topic, please reach any moderator or report the issue in the dedicated topic.

    I did not add any limitations on size of images that can be uploaded.
    However the limitation is the width of the forum itself.
    No uploaded images are modified.

    in reply to: Beomedia 1 (type 1750) #5870
    Keith Saunders
    Administrator
    • Hampshire, England
    • Topics Started 13
    • Total Posts 88

    You will not find the software on-line because B&O just added it to the recovery partition. You then go into the recovery via the BIOS. However as your disk apparently has totally failed you will need to get an disk image from another Beomedia 1Beomedia

    in reply to: BeoVision 11 Easel Stand Instructions wanted #5788
    Keith Saunders
    Administrator
    • Hampshire, England
    • Topics Started 13
    • Total Posts 88

    Ralf,

    The diagram below shows all the parts you get with the Easel StandBeovision 11 Easel Stand 4751

    in reply to: Beovision 10-32 ‘Boot-Up’ time over masterlink #5762
    Keith Saunders
    Administrator
    • Hampshire, England
    • Topics Started 13
    • Total Posts 88

    The short answer is it will take the same length of time.

    The long answer is whilst the TV does have a boot up time, the main delay is the Masterlink power on sequence even if you don’t have something connected to the Masterlink.

    in reply to: Report Problems with the Site Here #5576
    Keith Saunders
    Administrator
    • Hampshire, England
    • Topics Started 13
    • Total Posts 88

    Any way to stop it going into reader view on iPhone please?

    See my answer HERE

    in reply to: Reader view #5575
    Keith Saunders
    Administrator
    • Hampshire, England
    • Topics Started 13
    • Total Posts 88

    There is nothing on this forum which controls your Apple iPhone “Reader Mode”

    It is a feature that is in Safari browser which Apple believes improves your reading of the site better. A simple google search will tell you all about it and how to disable it.

    Here’s how to turn Reader mode off for all Safari pages:

    Open the Settings app.
    Scroll down and tap on Safari.
    Scroll all the way down and tap on Reader.
    Tap the green All Websites toggle to turn it off. The toggle will turn gray.

    in reply to: Report Problems with the Site Here #5549
    Keith Saunders
    Administrator
    • Hampshire, England
    • Topics Started 13
    • Total Posts 88

    Hi Keith, In the previous forum, we could send directly an email to a member from their profile page It was easy as some members don’t visit the site very often or don’t notice they have a private message How to do this now?

    Yes, it was a good facility. Currently this is not available, but it is on my “To Do” list

    in reply to: Beocom 2, what is missing ? #5534
    Keith Saunders
    Administrator
    • Hampshire, England
    • Topics Started 13
    • Total Posts 88

    To build on Guy’s comments, the following may help you..

    BeoCom 2 Basic and BeoCom 2 System have the same hardware and look the same.
    Only the software is different.

    BeoCom 2 Basic = software version 1.3
    BeoCom 2 System = software version 2.2

    A software readout on the display is made by pressing following keys on the BeoCom 2 keyboard:
    9#9#9 then INT then OK

    BeoCom 2 MK II is different from BeoCom 2 Basic and BeoCom 2 System as it has a smaller contact plate
    on the plug for base/charger.
    See the photo below.

    Beocom 2 Differences

    in reply to: Report Problems with the Site Here #5427
    Keith Saunders
    Administrator
    • Hampshire, England
    • Topics Started 13
    • Total Posts 88

    Keith Saunders wrote: CB wrote: any way to quote a part of the message you’re answering? To only quote part of a post, just highlight the part you want then click quote. In this example I just highlighted your question only then press quote Minor bug: Simpletons like me would just click on the “QUOTE” legend and then start typing their response. But that leaves their reply in blockquote blocks too, cf. this post with its indentation and sidebars. (Note, I think this might be the result of the quoting operation leaving the text cursor at the end of the quote rather than on the next line, thus extending the current typeface etc. when the carriage return is typed? But that’s above my pay grade. Anyway, the only way I could make it work properly was to switch from “Visual” to “Text” mode and eliminate the blockquote HTML surrounding my reply.

    Yes I am aware and its one of the many issues I need to get around to fixing..
    You don’t need to remove the block quote, just put a carriage return after the blockquote
    and the switch back to visual and type your response as I have done on my reply to you.

    Keith

    in reply to: 6500 system + Beovox Pentas #5290
    Keith Saunders
    Administrator
    • Hampshire, England
    • Topics Started 13
    • Total Posts 88

    You may wish to add your location..

    To do this click on your own username in the post and then click edit profile where you can add location which will appear below your avatar.

    in reply to: Report Problems with the Site Here #5274
    Keith Saunders
    Administrator
    • Hampshire, England
    • Topics Started 13
    • Total Posts 88

    Is it correct that I can see (almost) everyone’s ip-address?

    I think I made an error when I manually changed your status.

    Please confirm that you can no longer see IP addresses?

    in reply to: Report Problems with the Site Here #5271
    Keith Saunders
    Administrator
    • Hampshire, England
    • Topics Started 13
    • Total Posts 88

    any way to quote a part of the message you’re answering?

    To only quote part of a post, just highlight the part you want then click quote.

    In this example I just highlighted your question only then press quote

    in reply to: Report Problems with the Site Here #5267
    Keith Saunders
    Administrator
    • Hampshire, England
    • Topics Started 13
    • Total Posts 88

    Hi Keith, Can I get my “Gold/Founder” status back ? Would be nice, thank you. Beobuddy.

    Your status has not changed, it is not currently reflected on the forum due to a technical issue which I still trying to find a solution to fix it. However I have manually updated your status

    in reply to: Report Problems with the Site Here #5135
    Keith Saunders
    Administrator
    • Hampshire, England
    • Topics Started 13
    • Total Posts 88

    So, whenever you get this message does it ONLY happen when your post goes to moderation?

    You are the only person who has reported this problem.

    Message to all members — If anyone else has had this issue please report it here?

    in reply to: Report Problems with the Site Here #4469
    Keith Saunders
    Administrator
    • Hampshire, England
    • Topics Started 13
    • Total Posts 88

    Hi Keith “over the Atlantic”!

    Yes I posted two links this morning and I got an error.

    Thinking the error was because I didnt actually type any text and just add links, I posted it again with “Hi” and “Regards”. Sorry for the cleanup you needed to do.

    Now I’m trying to post an extensive post made of text and pictures about the foam replacement of Beolab 8000. Learned from the past and the post is saved in some local text processing software so not a problem.

    If you can see the post and can allow it, right. If not and you have any clue of what I’m doing wrong, please tell me.

    Just this, what I get was a blank page like 404 error or timeout or something, I mean not an error message that looks like coming from the administration but more from the system.
    In the past we had a formatted message that told us “your post went into moderation…”
    But it was blue and laid out like it was a decision from the moderators. Not there and that was confusing.

    But it can wait until you land, go home, do your things and have time to sort this…

    Thank you Keith.

    No problem, I will not be back home for 10 days.

    I approved your latest post which appears fine, please confirm?

    Keith..

    in reply to: Report Problems with the Site Here #4466
    Keith Saunders
    Administrator
    • Hampshire, England
    • Topics Started 13
    • Total Posts 88

    Hi,

    Unable to post since this morning: error throw or something like that.

    As you posted here I guess you can post.

    However you did a post last night with links in it which automatically went to moderation. You then posted the same thing again twice which also went to moderation.

    I approved one of the post and deleted the other two duplicated posts which may have caused a problem.

    I think you may have a problem on just this one thread, please confirm?

    Keith
    From a BA flight over the Atlantic

Viewing 20 posts - 1 through 20 (of 74 total)