New product launch – beosound theatre?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Home Forums Product Discussion & Questions BeoSound Theatre New product launch – beosound theatre?

Viewing 20 posts - 541 through 560 (of 1,328 total)
  • Author
    Posts
  • #37782
    Razlaw
    BRONZE Member
      • Topics Started 7
      • Total Posts 135

      It is a very weird problem.  It is a G2 panel.  The problem only occurs when wanting to turn on satellite.  It is not present with any other sources, the sources built in to the G2 turn on promptly. Sometimes when turning it on, the audio comes on briefly, then stops, then the audio and picture both come on.

      #37783
      svendsen991
      BRONZE Member
        • Topics Started 0
        • Total Posts 24

        I still haven’t received the update on this side of the pond. The two big issues I’m hoping it might fix are (1)allowing us to use speakers connected via Wisa with Beoreceiver 1 and (2) fixing the issue of the Theatre not powering on the LG TV. I’ve been finding that I keep seeing the message in the app to integrate the LG TV even after I have done that.

        2) Is it even after a “factory reset” + setup of B&O app? Or is it only some devices/apps that it can’t turn on?

        Geoff’s explanation makes sense about how Dolby Atmos could be a reason for a change needed in the volume level. I had never been able to use Dolby Atmos with B&O before the Theatre. I just do REALLY hope that the True Image upmixing will be fixed to allow MORE Beolabs beyond the 7.1.4. The whole point of True Image upmixing seemed to be allowing more B&O speakers to fill out the soundstage. Yet, now we’ve actually LOST speaker roles that were previously allowed in the Beosystem 4.

        Also, an explanation for why we can’t use the side front-firing speakers of the Theatre to add to the center channel role would be really welcome. Is it because the sound signals would interfere with the middle speaker?? It would just be nice to have an explanation so that we don’t see this as just an oversight or flaw in the software programming.

        If the Theatre at least had support to forward LIGHT/CONTROL signals to the BLI I could program a macro to let me turn on the LG TV. I paid $3000 more for an LG C2 for the very purpose of having a seamless integration with the TV!

        LIGHT/CONTROL should be forwarded to BLI the same way as all the mozart based devices. So it could be khimo, the creator and maintainer of BLI, that have missed it when adding support for the Theatre. I can see apparently khimo wants an extra fee for PRO which is required for LIGHT/CONTROL macro triggers in general (BLI – doc). Do you have PRO?

        I really hope there will be some Home Assistant support. So you don’t have to pay multiple times for the same device 🙂

        Also, I’ve found that not only does the Theatre not show up in the Moment to use its speakers, but also I can’t even JOIN what’s playing on the Moment with the Theatre.

        Do you have any other Mozart based B&O speakers that also don’t show up in the Moment or is it only the Theatre that doesn’t?

        #37784
        svendsen991
        BRONZE Member
          • Topics Started 0
          • Total Posts 24

          It is a very weird problem. It is a G2 panel. The problem only occurs when wanting to turn on satellite. It is not present with any other sources, the sources built in to the G2 turn on promptly. Sometimes when turning it on, the audio comes on briefly, then stops, then the audio and picture both come on.

          Satellite is that with the built in tuner or do you have a separate box? If it’s a box do you control it over CEC or PUC? Because almost all the set top boxes I tried they have limited (only on/off) or none CEC support. Have you connected it in the Theatre or the TV itself? 🙂

          #37785
          Razlaw
          BRONZE Member
            • Topics Started 7
            • Total Posts 135

            Separate  satellite box. Connected to Theatre.  PUC control.

            #37786
            svendsen991
            BRONZE Member
              • Topics Started 0
              • Total Posts 24

              Separate satellite box. Connected to Theatre. PUC control.

              Okay, does the satellite box itself turn on? Or is it both that doesn’t turn on?
              Is it possible for you to provide the brand and model? 🙂

              #37787
              beojeff
              BRONZE Member
                • Topics Started 7
                • Total Posts 188

                I don’t believe that the BLI integration issue is the fault of Khimo. In the B&O app there should be an option to select the BLI from a list of B&O devices on the network. That is not present.

                Khimo has otherwise fully integrated the Theatre in the BLI. I have even been able to play albums through the Theatre using the secret hidden system in BLI that starts playing a vinyl record album as soon as I place it on a stand. However, this involves the daunting task of editing about 300 macros that I’ve created for my entire vinyl record album collection.

                #37788
                svendsen991
                BRONZE Member
                  • Topics Started 0
                  • Total Posts 24

                  I don’t believe that the BLI integration issue is the fault of Khimo. In the B&O app there should be an option to select the BLI from a list of B&O devices on the network. That is not present.

                  To my knowledge the B&O app can’t do anything with a BLI. Is it the BeoLiving app you’re using? That’s also Khimo who’s the owner. So it could be they have only updated the BLI device and not their app yet 🙂

                  Khimo has otherwise fully integrated the Theatre in the BLI. I have even been able to play albums through the Theatre using the secret hidden system in BLI that starts playing a vinyl record album as soon as I place it on a stand. However, this involves the daunting task of editing about 300 macros that I’ve created for my entire vinyl record album collection.

                  Sounds like a cool project though 😉

                  #37789
                  beojeff
                  BRONZE Member
                    • Topics Started 7
                    • Total Posts 188

                    I don’t think you’re quite understanding We need to indicated in the B&O app (or via a direct web browser interface such as for the NL/ML Converter) which device is the home automation hub that we’re directing any B&O device to forward LIGHT/CONTROL commands to. Otherwise, the B&O device does not know where to forward the LIGHT/CONTROL commands to. For example, we could have multiple BLI or BLGW units on a particular network. Therefore, the B&O device needs to know which hub to use. This is done through the B&O app or web interface for each and every device. It’s not done through Khimo’s app.

                    #37790
                    beojeff
                    BRONZE Member
                      • Topics Started 7
                      • Total Posts 188

                      Similarly, the BLI/BLGW/MLGW LIGHT/CONTROL forwarding is activated in the settings (often the hidden settings such as Beosystem 3, Beovision 10, etc.) of Beovisions and Beosystems.

                      #37791
                      Razlaw
                      BRONZE Member
                        • Topics Started 7
                        • Total Posts 135

                        It is a Dish DVR.  The box does turn on as does the G2 but the image and audio do not begin.  Sometimes the screen indicates no signal.  If I turn on another source such as Apple TV, Netflix etc image and audio immediately begin.  If I then press satellite it also begins immediately.

                        #37792
                        beojeff
                        BRONZE Member
                          • Topics Started 7
                          • Total Posts 188

                          It is a Dish DVR. The box does turn on as does the G2 but the image and audio do not begin. Sometimes the screen indicates no signal. If I turn on another source such as Apple TV, Netflix etc image and audio immediately begin. If I then press satellite it also begins immediately.

                          I’ve been encountering similar issues. I find that it only happens for me after I’ve used one of the LG’s internal sources — such as its Netflix app. When I then switch to the Apple TV 4K connected to the Theatre, I might get no sound or a message like yours stating no source. If I switch to another source connected to the Theatre — such as UHD player — and then switch back to the Apple TV, everything is okay again.

                          #37793
                          beojeff
                          BRONZE Member
                            • Topics Started 7
                            • Total Posts 188

                            I’ve been able to make a solution to turning on the LG TV in the meantime until B&O/LG fix this. I created a macro in the BLI using the LG system to power on the TV. I then placed this as a button on the Halo.

                            #37794
                            svendsen991
                            BRONZE Member
                              • Topics Started 0
                              • Total Posts 24

                              I don’t think you’re quite understanding We need to indicated in the B&O app (or via a direct web browser interface such as for the NL/ML Converter) which device is the home automation hub that we’re directing any B&O device to forward LIGHT/CONTROL commands to. Otherwise, the B&O device does not know where to forward the LIGHT/CONTROL commands to. For example, we could have multiple BLI or BLGW units on a particular network. Therefore, the B&O device needs to know which hub to use. This is done through the B&O app or web interface for each and every device. It’s not done through Khimo’s app.

                              Ahh that’s because I have mostly experience with newer Mozart devices. Mozart devices doesn’t need to know who to send LIGHT/CONTROL commands to. But it’s the BLI (I don’t know about BLGW sorry) that needs to attach/listen to the Mozart device. So you should only need to do configuration on the BLI itself 🙂

                              #37795
                              NQVHNWI
                              BRONZE Member
                                • Topics Started 9
                                • Total Posts 527

                                This sounds like a bug in the BeoApp/Theatre. I have heard of PUC/HDMI connections and the LG Screen double tap controls with some sort of command conflict?

                                As a suggestion, I would try and program one of your Mybuttons so that Source >> Atmosphere >> Sound Mode >> Listening pos and volume are pre-set??

                                This may or may not work?

                                #37796
                                Razlaw
                                BRONZE Member
                                  • Topics Started 7
                                  • Total Posts 135

                                  Unfortunately problem also

                                  occurs with MyButton.
                                  Thanks for the suggestion !

                                  #37797
                                  beojeff
                                  BRONZE Member
                                    • Topics Started 7
                                    • Total Posts 188

                                    Received a software update today to my Theatre. Initial impressions are the previous problems have been solved.

                                    I still haven’t received any software update. I’m been on version 2.3.4 since November 20. What version are you on? Did you opt in to get the beta versions? I did not.

                                    #37798
                                    Razlaw
                                    BRONZE Member
                                      • Topics Started 7
                                      • Total Posts 135

                                      I will check the version when I get home. I believe it is 2.3.4, however, there is one screen in the app, might be the “about” screen that gives a fuller version number …i.e. 2.3.4xxxxxx

                                      #37799
                                      Razlaw
                                      BRONZE Member
                                        • Topics Started 7
                                        • Total Posts 135

                                        My Theatre is on 2.3.4.15129.  The complete number is found in the Set Up Overview under Support, and then select the Theatre.

                                        #37800
                                        NQVHNWI
                                        BRONZE Member
                                          • Topics Started 9
                                          • Total Posts 527

                                          My Theatre is on 2.3.4.15129 also. Bugfixes and stability Improvements.

                                          I cannot ascertain what has been improved from the app or the device. I have made a number of requests to fix bugs etc…and these are under “consideration” by the development team for future improvement.

                                          1. There are some BL90 interactions which need to be joined-up with Theatre.
                                          2. Listening positions does not compress as you add more buttons/listening positions
                                          3. There is a issue with editing “TV” and “Music” lists repetitively
                                          4. Cannot move some LG apps (Music Apps) to the Music List button
                                          5. Source Levelling control (was in Eclipse/Harmony)
                                          6. A device-specific PUC add-on
                                          #37801
                                          beojeff
                                          BRONZE Member
                                            • Topics Started 7
                                            • Total Posts 188

                                            I’m still on 2.3.4.15123. Did those of you with later versions opt in for betas?

                                          Viewing 20 posts - 541 through 560 (of 1,328 total)
                                          • You must be logged in to reply to this topic.