Help Please ~ Beosound 9000 & Beo4 Problem

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Home Forums Product Discussion & Questions BeoSound Help Please ~ Beosound 9000 & Beo4 Problem

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #41157
    jerryDou
    BRONZE Member
      • Topics Started 1
      • Total Posts 3

      I got a Beo4 but have not been able to get it to work with my Bs9000 (connected Beolab 8000 though powerlink). I tried to set Beo4 to AUDIO2 and Bs9000 to Option1, but still no any response.

      I tried it with another Beosound 9000 once. It worked fine. Is‘t any chance my bs9000 doesn’t identify Lab8000 and stay at Option 0?How can I find out where gose wrong ? Many thanks!

      by the way~I don’t have plasma screen. I don’t think my LED screen blocks the IR signals from Beo4.

      #41158
      spassmaker
      BRONZE Member
        • Topics Started 12
        • Total Posts 115

        Hi

        If you try to connect the remote with your Beosound, the Beosound should blink (maybe one time) to show that the remote is accepted.

        If there is no reaction the infrared reciever is dead, common problem here are the caps.

        Bit fiddly to get the board out and some soldering skills are recommended.

        Here are more information:

        Beosound 9000 – IR receiver repair

         

        Kind regards

        Christian

         

         

        #41159
        Guy
        Moderator
          • Warwickshire, UK
          • Topics Started 15
          • Total Posts 1,288

          As above, plus:

          • Double check that the remote is transmitting by viewing the end with a smart phone camera.
          • Double check that the speakers are connected to the powerlink socket(s) and pushed firmly home.
          • When trying to set the BS9000 to A.OPT 1, make sure that the system is at stand-by.
          #41160
          jerryDou
          BRONZE Member
            • Topics Started 1
            • Total Posts 3

            Thanks for the advice Guy~

            Double check that but still no any response.

            Maybe the infrared reciever is dead …..

            #41161
            jerryDou
            BRONZE Member
              • Topics Started 1
              • Total Posts 3

              Thanks for the information spassmaker~

              The Bs9000 doesn’t blink when I use Beo4 remot.

              I guess the infrared reciever is dead…… I’ll find a repairman and check it out

              Thanks again

            Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
            • You must be logged in to reply to this topic.