Beosound 1 cd problem

  • This topic has 1 reply, 2 voices, and was last updated 1 month ago by Guy.
Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    Posts
  • #6722
    wacki
    BRONZE Member
    • Topics Started 1
    • Total Posts 1

    Hello,

    My Beosound 1 cd player stpped working, so I thought it was the laser. I replaced it with the same one (VAU1255), but nothing changed. When choosing CD mode, you hear a hum, the the CD spins once then you hear another hum, another CD spin and the CD pocket opens. I tried running test mode, there were no errors and the commands TM61-68 doesnt respond (autofocus on/off, starts/stops motor, move laser in/out and so on). What can be the issue?

    Here a short film with the issue (turn the volume up):

    Greetings Lucas

     

    #6724
    Guy
    Moderator
    • Warwickshire, UK
    • Topics Started 4
    • Total Posts 198

    Mine does exactly that but only for some CDs, so I put up with it! I found it works best with older CDs from my collection, for some reason. Have you tried a variety of CDs? Was a CD inserted when you ran test mode (I think it should be).

    An un-educated guess would be problems with capacitors on the servo board – this it what causes similar disc-reading problems in other B&O CD players. Hopefully someone with Beosound 1 experience will be able to help further.

    The service manual isn’t much help as it just recommends board replacement!

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.