HELP! getting headphones “buzz” feedback

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #8742
    Monsterzero
    BRONZE Member
    • Topics Started 1
    • Total Posts 1

    Hello, I was hoping someone could help me understand how to resolve this issue. I have a Beocenter 9000 and recently received a connector from Sounds Heavenly, that plugs into the auxiliary DIN port into the back of the in and out connections on my FiiO K9 pro amp.

    when I pause a song using listening through my headphones, there is a huge “hum/buzz “ sound that only gets worse when I increase the volume on my amp.

    if I plug directly into the Beocenter headphones jack, there is no feedback sound at all. Also, when listening to music via Bluetooth or with the USB – C connection from the amp to my phone, I get no feedback in the headphones.

    Is there a different way to connect an amp for headphones to the Beocenter that could reduce this feedback during stopped or paused play?

    Thank you in advance.

    #8745
    Glitch
    BRONZE Member
    • Topics Started 8
    • Total Posts 52

    You probably created, or already had and didn’t notice, a ground loop. It would be helpful to anyone trying to help you if you could provide a diagram of your system that includes all audio/data connections between components as well as power connections.

    Glitch

    #8751
    Steve at Sounds Heavenly
    Moderator
    • Topics Started 14
    • Total Posts 131

    Hi Glitch,

    Sorry to hear that you are having problems. Please can you try the cable in the Tape 2 socket of the Beocenter instead of the Aux socket? This should resolve the issue in most cases, but please ask if you need any further help.

    Kind regards, Steve.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.