BeoSound 5 screen dead?

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #5503
    griebel
    Beoworld Member
    • Topics Started 1
    • Total Posts 4

    Hi,

    I have been using a BM5/BS5 combo for many years. While the motherboard and the HDD of the BM5 have been replaced a couple of times, the BS5 unit worked fine until recently.

    There is no display anymore on the BS5 or occasionally the display shows weird blinking images. I still can hear the click sounds when turning the wheel. Of course, I checked the DVI cable which seems OK as far as I can tell.

    Any idea on how to determine what part of the BS5 is defect (LCD display, motherboard, mainboard…)?

    Thanks.

     

    #5854
    ethuijs
    BRONZE Member
    • Topics Started 0
    • Total Posts 2

    Hi Griebel, as the BM5 is just a XP PC may try to connect an PC screen to the BM5. I think its DVI connection but follow the cabling from the BS5 and you will find the connector. A harddisk failure could also be the problem. On the old forum fixes for replacement of the HD are documentend. Kind regards, Edwin

    #5978
    griebel
    Beoworld Member
    • Topics Started 1
    • Total Posts 4

    The BM5 works fine with a new HDD. It’s the BeoSound5 that has a dark screen. Replaced the DVI cable with a new one; didn’t help.

    #6024
    ethuijs
    BRONZE Member
    • Topics Started 0
    • Total Posts 2

    Hi Griebel,

    In the Netherlands a screen is for sale.

    https://link.marktplaats.nl/m1850066066?utm_source=ios_social&utm_medium=social&utm_campaign=socialbuttons&utm_content=app_ios

    Regards, Edwin

    • This reply was modified 2 weeks ago by ethuijs.
    #6032
    griebel
    Beoworld Member
    • Topics Started 1
    • Total Posts 4

    Thank you. I will definitely look at this offer.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.