Beoplay M5 – No serial number

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Home Forums Product Discussion & Questions BeoPlay Beoplay M5 – No serial number

Viewing 17 posts - 1 through 17 (of 17 total)
  • Author
    Posts
  • #44321
    Millemissen
    BRONZE Member
      • Flensborg————Danmark
      • Topics Started 23
      • Total Posts 1,067

      I haven’t heard about this before – but it seems to be a fake M5, a copy.

      Have you contacted the seller about this?

      Could you post some pictures?

      MM

      #44322
      HerlufHansen
      BRONZE Member
        • Topics Started 1
        • Total Posts 6

        seller told it was legal.. everyone can say that of course.

        sure, here are some.

        software has been updated previously, so the data must have been there before.

        #44320
        HerlufHansen
        BRONZE Member
          • Topics Started 1
          • Total Posts 6

          Hi.

          I just bought a used Beoplay M5 and made a factory reset to add it to my network and the B&O app.

           

          Now the problem.

          The B&O app are not seeing the M5 at all. I’ve tried to reset several times. I finally got it onto the network through airplay setup, but the app is still not finding it.

           

          So i downloaded the app “BeoTool” and noticed that the serial no., item no. and type no. is: “0000000” so I guess that’s why the B&O app wont find it.

          When connecting to the M5 through ip-address and looking at the “critical logfile” it comes up with: “unable to initialize core client: one or more of the arguments are invalid.”

           

          I can still play music via spotify connect, and bluetooth is working but can’t software update it.

          Am I totally doomed or can it be corrected by any ways? There is a label inside the M5 with the serial number.

          #44323
          HerlufHansen
          BRONZE Member
            • Topics Started 1
            • Total Posts 6

            So.

            I wrote to B&O support, and they sent my a guide with a special software to recover the missing data.

             

            Connecting to the product through webbrower, and uploading the software did the trick 🙂
            Now the B&O app finds the product.

            Don’t know if this is a common error, as the headline of the document says “How to recover ASE-TK product with serial number 00000000 (BeoSound 1/2, BeoPlay M5)”

            #44324
            Millemissen
            BRONZE Member
              • Flensborg————Danmark
              • Topics Started 23
              • Total Posts 1,067

              Great – we should be happy to be the costumers of such a company.
              Not many would offer that kind of service for a buyer of a second hand product, that is long eol.

              Personally I haven’t heard of this before – but obviously they knew.

              Have fun with your M5.

              P.S.
              This should be the latest/recent sw:
              Software 2.1.50868 – Release date 31st October 2022

              MM

              #44325
              norberto_
              BRONZE Member
                • Topics Started 0
                • Total Posts 3

                Hi Guys,

                 

                I have the same issue with the M5.

                Who can i contact for the firmware to fix it?


                @HerlufHansen
                is it possible you can give me that special firware?

                 

                Thank you

                #44328
                daltonchen
                BRONZE Member
                  • Topics Started 0
                  • Total Posts 2

                  Hi !
                  I’m also facing such a problem, I’m glad I did a search to find this form and discussion, is that possible to have a copy of the software that can help me get it recovered?

                  Cheers mate!

                   

                  #44326
                  HerlufHansen
                  BRONZE Member
                    • Topics Started 1
                    • Total Posts 6

                    Hi there.

                    Sure I can. Will find it later when I get off of work. 🙂

                    #44327
                    norberto_
                    BRONZE Member
                      • Topics Started 0
                      • Total Posts 3

                      HerlufHansen wrote:
                      Hi there. Sure I can. Will find it later when I get off of work. ?

                      Really appreciate it!

                      Thank you

                      #44329
                      HerlufHansen
                      BRONZE Member
                        • Topics Started 1
                        • Total Posts 6

                        Hi guys.

                        Sorry I didn’t write yesterday – Was a bit busy.
                        I’ve added the guide I’ve received from B&O support. There is a direct download link from B&O to the SW inside the PDF

                        Hope it works for you guys too 🙂

                        #44330
                        daltonchen
                        BRONZE Member
                          • Topics Started 0
                          • Total Posts 2

                          Many Thanks!

                          Have a great day!

                          #44331
                          norberto_
                          BRONZE Member
                            • Topics Started 0
                            • Total Posts 3

                            HerlufHansen wrote:
                            Hi guys. Sorry I didn’t write yesterday – Was a bit busy. I’ve added the guide I’ve received from B&O support. There is a direct download link from B&O to the SW inside the PDF Hope it works for you guys too ?

                            Top Man!

                            Serial and Item number is restored, then i had an auto fw update to 1.25 immediately then to 2.1.50868.22855122 after that.

                            Thank you so much again.

                            Kind regards,

                            N

                            #44332
                            TriHa
                            BRONZE Member
                              • Topics Started 0
                              • Total Posts 1

                              I got the same problem with my M5 and solved it with your help. Many thanks Bro!!!!

                              • 1 addition: the IP to connect B&o by webbrowser depend on IP on Beotool show. In my case is 192.168.1.17
                              #44333
                              trackbeo
                              BRONZE Member
                                • Topics Started 8
                                • Total Posts 254

                                Third-party confirmation for Beosound 2 (mk.1): The PDF instructions above and its embedded links to firmware, were reported to successfully resurrect a Beosound 2 mk.1 which had lost its S/N and Type, on Beotalk podcast #270.

                                @mikipedia reported the symptoms of the failure were “everything worked except the App,” i.e. the internal webserver, Airplay response, Bluetooth playback, and connection to Wi-Fi, all functioned as originally designed, just the App could not “see” the unit to add it.  The failure occurred after the unit was factory-reset because it would be newly added to an account & a Wi-Fi network.

                                @Beowillie reported being unable to find this info doing searches in BeoWise.  He  speculated that the loss of serial number, which does not happen often, but apparently often enough to warrant the repair notes, was the result of a CMOS NVRAM battery discharging after the unit being left unplugged.  (Apparently in @mikipedia’s case that was ~2 years?)  But he could not account for such cause, because battery failure should have affected many, many units, including those which may have languished on the shelf at dealerships before sale.

                                #44334
                                Ryanwang
                                BRONZE Member
                                  • Topics Started 0
                                  • Total Posts 1

                                  Hello,

                                  I am experiencing the same issue. However, my M5 is only broadcasting a WiFi named ‘softapp’, and when I connect to it, 192.168.1.1 does not load this unable to perform the following steps. Any suggestion?

                                  Thanks in advance.

                                  #56058
                                  KSN
                                    • Topics Started 0
                                    • Total Posts 1

                                    Guys, I’m having the exact same problem for the past months! I did several factory resets, searched a lot and was about to give up…until I somehow managed to find this post!


                                    @HerlufHansen
                                    , @norberto_ or @daltonchen – would really appreciate if any of you could share that firmware and the guide with me?

                                    Kind regards

                                    #56397
                                    HerlufHansen
                                    BRONZE Member
                                      • Topics Started 1
                                      • Total Posts 6

                                      Hi KSN

                                      If you haven’t already gotten the guide with the download link to the recovery SW, I’ve attached it here.
                                      Hope it works for you.

                                      /Herlufhansen

                                      Attachments:
                                      You must be logged in to view attached files.
                                    Viewing 17 posts - 1 through 17 (of 17 total)
                                    • You must be logged in to reply to this topic.