Beogram 3000 solenoid issues?

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #12550
    RichC
    BRONZE Member
    • Topics Started 1
    • Total Posts 4

    Just had the problem out of the blue of buzzing and not connecting when pushing the button . Took the base off and noticed th contact breaker for the lower orange arm in particular  here was buzzing and sparking but not holding together. Nothing obvious so guess it’s just showing its age. Is there aquick fix? Or at least, a diagnosis from you experts please? I’ve another b&o deck so it’s not the end of the world, but would be nice to fix it I can😉D07D6A2F-37DC-4008-8540-66AD80C87578

    #12558
    Dillen
    Moderator
    • Topics Started 2
    • Total Posts 192

    Check the diode.

    Martin

    #12571
    RichC
    BRONZE Member
    • Topics Started 1
    • Total Posts 4

    Thank you Martin!
    I’m looking for a service manual/ schematic to see what rating the diode is…
    Where will I find it? Forum says not found

    #12572
    Mark-sf
    BRONZE Member
    • Topics Started 0
    • Total Posts 157

    While you are at it I would also replace that cap.

    #13684
    RichC
    BRONZE Member
    • Topics Started 1
    • Total Posts 4

    Thanks and pleased to say the diode replacement solved the problem. However I must have done something else as the turntable is always spinning . It does not stop when the tonearm parks.
    I’m scratching my head with this problem. Can anyone suggest the solution please?
    RichC

    #13818
    RichC
    BRONZE Member
    • Topics Started 1
    • Total Posts 4

    Sorted! Seems I had not quite put it back together the way it came apart!!

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.