Sign in   |  Join   |  Help

Search

  • Beogram 1202 - no signal, no sound ?

    hi everyone, just purchased a 1202 in good cosmetic condition but I can't seem to hear anything. as far as I could see everything seems to work mechanically fine - all arm wires are attached no cable broken - tried with two different cartridges ....but no sound to be heard ! any suggestions or ideas are most welcome cheers, alf
    Posted to Vintage Products (Forum) by ALF on Thu, Apr 25 2013
    Filed under: Boegram 1202
  • Re: Beogram 1202 - no signal, no sound ?

    hi martin, first thing: the cantilever seems to be in a fairly low angle, so the stylus tip does just look out of that transparent plastic bit ? it is an SP-10 - on my SP-14 the cantilever angler is a lot bigger and when the arm is lowered the stylus sits correctly in the groove. to sum up: I suspect the suspension of that SP-10 system is damaged.
    Posted to Vintage Products (Forum) by ALF on Sat, Apr 27 2013
  • Re: Beogram 1202 - no signal, no sound ?

    so soren, the DIN 5-pin plug seems different - I did use a DIN-RCA adaptor and surprise....the signal was there :-) had to use an additional piece of wire to eliminate the hum though ! next project in line is to figure out the tracking force and antiskating adjustment as that little turning knob on the arm's right side came undone as it is spring-loaded I am stepping totally in the dark after pushing it back in what I am actually adjusting in terms of force ?? cheers, klaus
    Posted to Vintage Products (Forum) by ALF on Sat, Apr 27 2013
  • Beogram 4002 - armlowering problem

    greetings all, just purchased a Beogram 4002 but sadly it has problems lowering and raising the arm ?? yes, I lubricated all the usual suspect items around the solanoid/damper but nothing seems to help. which electrical components are also suspect to may have failed over the years ? could some experts shed a bit more light into this problem - I just don't know where else to start thank you kindly for your expert advice alf
    Posted to BeoGram (Forum) by ALF on Fri, May 3 2013
  • Re: Beogram 4002 - armlowering problem

    thank you kindly for your suggestion - which lubricant should be used for that exercise ? would sewing-machine oil be ok ? however, what bugs me here is the fact that the arm actually moves quite freely but the lever at the back of the arm, which is getting pushed by the piston of the damper to lift or free the arm for going down moves very hard ?? the clicking of the solanoid is confusing as I believe I hear the clicking of a relay rather than that of any noise for the solanoid. I will measure the
    Posted to BeoGram (Forum) by ALF on Sat, May 4 2013
  • Re: Beogram 4002 - armlowering problem

    hi jacques, by looking at the explosion drawing again I fear this is the lifting arm with its spring...........that is moving very reluctantly........help me god..........! not sure if I can tackle that ??? but thanks again - alf BTW: the solanoid measures about 9.9 Ohm
    Posted to BeoGram (Forum) by ALF on Sat, May 4 2013
  • Re: Beogram 4002 - armlowering problem

    hallo again jacques, I disassambled the lifterarm.assembly, got rid of old hardened grease, oiled with sewingmachine oil and it moves like a baby again. that seems only part of the problem as the solanoid does not pull in when the lift/lower-key is pressed. once it is operated by hand the arm moves down quite freely as well as lifting freely. I lubricated the solnanoid, but there must be some other problem with it that I can't figure out or could be the damper responsible ?? once again many thanks
    Posted to BeoGram (Forum) by ALF on Sat, May 4 2013
  • Beogram 4002 - type 5511 - solenoid problems

    greetings again, I did receive some valuable support from some of you - GREAT & THANKS the arm would now freely rise or lower if not for the damn solenoid. it has been well lubricated but does only seem to engage in one direction. after consulting the service manual I noticed that board BP100 has a different layout to mine. the diode 3D1 = IN4004 seems to be missing ?? am I missing a point here or bark at the wrong tree ?? I can hear a click, it flicks but can't seem to fully engage. who
    Posted to BeoGram (Forum) by ALF on Mon, May 6 2013
    Filed under: beogram 4002
  • Re: Beogram 4002 - type 5511 - solenoid problems

    hi jacques, I lifted the board and the only thing I can see is a resistor underneath ! but then again this board my not have the diode as I looked in the type 5502 manual mine is a type 5511 model !!! question is how to get the right manual and find TR4 and it's emitter resistor thank you - ALF
    Posted to BeoGram (Forum) by ALF on Tue, May 7 2013
  • Re: Beogram 4002 - type 5511 - solenoid problems

    hi jacques, allow me to reply once more: without the correct service manual (type 5511) I won't get very far - unless you know a link to get the correct one :-) one of the problems is I can't identify the TR4........... is it 1TR4, OTR4,.....? then I am not quite sure whether you refer to a different type 4002 than mine ??? if you could upload a picture that would make it a lot easier for me - should that be an option ?! hope to hear from you again till then - cheers, ALF
    Posted to BeoGram (Forum) by ALF on Tue, May 7 2013
Page 1 of 82 (816 items) 1 2 3 4 5 Next > ... Last ยป | More Search Options
Beoworld Security Certificate

SSL