Sign in   |  Join   |  Help

Search

  • BeoVision Avant 55 + Apple TV issue with Surround Audio

    Hi there I have an issue with my BeoVision Avant 55 (1st gen) and Apple TV (4th gen). Occasionally, when I start a movie/show on a TV apps on Apple TV (like Netflix, or Amazon Prime Video) will not play back correctly the audio. Specifically, the surround audio will be missing the front channels (I still hear the back channels, just in most cases the voices of the actors are not audible). In order to get back the sound, I need to turn off and then on the Avant, and then it will play audio correctly
    Posted to General Discussion & Questions (Forum) by Giovanni on Tue, Aug 31 2021
  • Re: BeoLiving news & support from Khimo!

    Hi Edwin note that there is support for MLGW in Home Assistant, the Python code is pretty much portable to other home automation platforms that are based on python https://github.com/giachello/mlgw That integration does enable a lot of cool stuff with MLGW, including integration with streaming audio, lights, scene controllers etc. Giovanni
    Posted to Bang & Olufsen / Home Automation (Forum) by Giovanni on Tue, Jun 15 2021
  • Re: Netradio on Beovision Avant 55

    Ok so I solved the issue, thanks to B&O Customer service. On the remote press: Menu Settings Red then GO (customer service menu) Settings Reset to default Reset N.Radio to default - Press GO Please disconnect and reconnect the power of the unit and the database should start downloading. If the above-mentioned steps have not updated the Net radio stations, kindly try the steps below: In the network settings: change the configuration to manual now change the DNS IP to 8.8.8.8
    Posted to General Discussion & Questions (Forum) by Giovanni on Tue, Apr 20 2021
  • Re: Netradio on Beovision Avant 55

    Just an update here. My Avant 55 is still not able to access Netradio. The interesting thing is that by looking at the network traffic it's trying to access a website pnetradio.bang-olufsen.com which does not have a valid DNS entry. So, it cannot download the list of radio stations and hence cannot access the product. I flagged this to B&O tech service and they are looking into it.
    Posted to General Discussion & Questions (Forum) by Giovanni on Tue, Apr 13 2021
  • Re: Masterlink Gateway and Beolink Gateway integration Home Assistant

    Yeah, here is the problem: your 'CD' selection actually activates N.MUSIC on the BS5. The BS5 tells the plugin NMusic is on. The second time when you try to turn on the device, it remembers that the last source was N.MUSIC. But, because N.MUSIC is not included in the sources in your configuration file, it throws an error saying that it is not an available source. Try adding N.MUSIC as a source in the configuration file. Alternatively, use the automatic configuration (not configuration.yaml
    Posted to Bang & Olufsen / Home Automation (Forum) by Giovanni on Sun, Mar 21 2021
  • Re: Masterlink Gateway and Beolink Gateway integration Home Assistant

    Hi Baaz. Ok, I added some more logging and let's see if we can get to the bottom of it. Do you mind re-installing from github and then running through the source selection again? Thank you for the help in debugging this! Giovanni
    Posted to Bang & Olufsen / Home Automation (Forum) by Giovanni on Sat, Mar 20 2021
  • Re: Masterlink Gateway and Beolink Gateway integration Home Assistant

    Hi there I think I found the issue. You configured Radio and CD as sources. But in reality, when the device turns on with Radio, the actual source turned on is N.Radio. The second time, when the plugin tries to turn on, it looks for N.Radio which was the previously reported source, but it does not find it in the source list configured (which is only Radio and CD) so it doesn't do anything. Try to fix the configuration in the yaml by replacing "Radio" with "N.Radio" and see
    Posted to Bang & Olufsen / Home Automation (Forum) by Giovanni on Sun, Mar 14 2021
  • Re: Masterlink Gateway and Beolink Gateway integration Home Assistant

    So Baaz is the sequence working for you? The logs show that the turn on / turn off commands are sent correctly and that they activate the N.RADIO source. Let me know!
    Posted to Bang & Olufsen / Home Automation (Forum) by Giovanni on Fri, Mar 12 2021
  • Re: Masterlink Gateway and Beolink Gateway integration Home Assistant

    Excellent, we are making progress. For the on/off button that works only once, can you please run the following test sequence: turn debug logging on as explained above. Start homeassistant select a source turn off turn on turn off Then send me the homeassistant.log file For the other problem it's probably because of the autodiscovery of ML addresses that sends a dummy command to the device. Try changing lines 289 and 183 in media_player.py to BEO4_CMDS . get ( "LIGHT TIMEOUT" ), and
    Posted to Bang & Olufsen / Home Automation (Forum) by Giovanni on Mon, Mar 8 2021
  • Re: Masterlink Gateway and Beolink Gateway integration Home Assistant

    Hi So it's a bit hard to follow the logs and your issues. I see the volume commands go out to the beomaster 5 so not sure that there is a problem there. I did make a change to the play/stop code. Try re-installing from github It works for me now. You can test it by calling "media_player.media_pause" and media_player.media_play from the Configuration->Developer tools->Services panel That said, the mini media player is kind of funky . I use this configuration in the UI type: 'custom
    Posted to Bang & Olufsen / Home Automation (Forum) by Giovanni on Sat, Mar 6 2021
Page 1 of 6 (54 items) 1 2 3 4 5 Next > ... Last ยป | More Search Options
Beoworld Security Certificate

SSL