Sign in   |  Join   |  Help
All Tags » tape (RSS)

Browse Forum Posts by Tags

Showing related tags and posts for the The Workbench forum. See all tags in the site
  • Beocord 2400 Tape Deck - One Channel Dead - Advice

    Hello all! I wanted to pick your brains about a tape deck I have, the Beocord 2400: https://www.beoworld.org/prod_details.asp?pid=945 Firstly, I've been able to fix one thing. The playback/record switch was definitely dirty. I used Deoxit and worked the heck out of it. As a result, the right channel...
    Posted to The Workbench (Forum) by AB on Tue, Aug 1 2017
    Filed under: Repair, volume, cassette, playing, repairs, Beocord 2400 Left Channel Dead, Beocord 2400, sound, Beocord, tape deck, poor sound, vu meter, tape, bc2400, channel, vu, tape head, tapehead, Beocord1900
  • Beosound Ouverture (2500) - Tape deck issue

    Hello, I am new at this forum. I was hoping that I could find some help regarding my "new" Beosound Ouverture. My current issue: Tape deck starts playing my tape for about 3 seconds, then it stops. While playing for those 3 seconds, the music sounds like it's slowed down. I have just exchanged...
    Posted to The Workbench (Forum) by ethereal on Wed, Sep 18 2019
    Filed under: 2500, Ouverture, tape deck, tape, deck, beosound
  • Beocord 1900 Refurbishment - help needed!

    Hi I'm refurbishing a Beocord 1900 and have just managed to get it powered up again now However it is missing 2 pus buttons for REC and PLAY and PAUSE is part broken Any idea where I might source these from please? Also on play it is currently quite slow and muted - sounds like maybe a head clean...
    Posted to The Workbench (Forum) by mgwynn1 on Wed, Jun 10 2020
    Filed under: tape deck, tape, tape head, tapehead, Beocord1900, beocord 1900
  • Beocord 1900 Refurbishment - help needed!

    Hi I'm refurbishing a Beocord 1900 and have just managed to get it powered up again now However it is missing 2 pus buttons for REC and PLAY and PAUSE is part broken Any idea where I might source these from please? Also on play it is currently quite slow and muted - sounds like maybe a head clean...
    Posted to The Workbench (Forum) by mgwynn1 on Wed, Jun 10 2020
    Filed under: tape deck, tape, tape head, tapehead, Beocord1900, beocord 1900
  • Re: Freds Beovox S45's

    The worst one has also turned out good........Fred, be careful when you put them back....be sure to solder the red wire to the terminal with the red mark! and dont push on the dust cap ;~) They will be dispatched tomorrow evening.....enjoy
    Posted to The Workbench (Forum) by Craig on Tue, Jan 30 2018
    Filed under: tape
  • Re: Mr Roasts BG4000

    Menahem....I agree, its very therapeutic.....I don't want too many glitches popping up however ;¬) thought it wise to remove the stylus before commencing any activities
    Posted to The Workbench (Forum) by Craig on Sat, Aug 4 2018
    Filed under: tape
  • Re: BM4400 Spares or Repair

    This is a pic I posted from the Basket case exercise some time ago.....clearly shows the orientation of the left channel emitter resistors.
    Posted to The Workbench (Forum) by Craig on Fri, Feb 23 2018
    Filed under: tape
Page 1 of 1 (7 items)
Beoworld Security Certificate

SSL