Sign in   |  Join   |  Help

Browse Forum Posts by Tags

Showing related tags and posts for the The Workbench forum. See all tags in the site
  • First attempt at Beomaster 2400 'refurbishing'

    Hello All, Starting my first real repair project on a Beomaster 2400 - no previous BeoFixing experience, but lots of electronic DIY. This model came from my Dad, which is why i said yes to try to fix it, besides always having wanted to having fixed a Beomaster by myself (counting on a little help from...
    Posted to The Workbench (Forum) by jesperb on Thu, Apr 26 2018
    Filed under: Beomaster 1900, capacitors, beomaster 2400, Beomaster control panel lamps, supply voltage, beomaster 1900-2, poor sound
  • Re: First attempt at Beomaster 2400 'refurbishing'

    Just as soon as i got the lid back on, new issue : Sometimes the sound mutes, when i turn the volume up. Only if i touch volume up shortly, like nudging a single step up in volume. Keeping the finger on volume up and it works just fine. Volume down doesn't have this issue, at least i have not been...
    Posted to The Workbench (Forum) by jesperb on Wed, Mar 13 2019
    Filed under: volume, beomaster 2400, beomaster 1900-2, Beomaster 1900 Beogram 1500
  • Re: First attempt at Beomaster 2400 'refurbishing'

    After some deliberation, I turned the Beomaster on. It turned itself off immediately and gave a blue puff of smoke. Plus one of the 220VAC fuses blown. Finally i did, what Dillen has told me (and many others) to do from the start : Test/measure all components in the output stage. Nothing seemed to be...
    Posted to The Workbench (Forum) by jesperb on Thu, Mar 7 2019
    Filed under: Beomaster 1900, beomaster 2400, beomaster 1900-2
  • Re: First attempt at Beomaster 2400 'refurbishing'

    Finally got some spare time and got the 2400 out of the closet. Pulled the cooling fans off the output transistors and desoldered them all (IC200,201,300,301). Actually a lot easier than i would have thought, lesson learned. First one (IC200) came out in two parts, see the picture below and the Peak...
    Posted to The Workbench (Forum) by jesperb on Sat, Mar 2 2019
    Filed under: Beomaster 1900, beomaster 2400, beomaster 1900-2, standby
  • Re: First attempt at Beomaster 2400 'refurbishing'

    Got a little spare time, which immediately went into the Beomaster 2400 on the kitchen dining-room workbench (no room for guests this week). Looking at the 'volume up mute' issue, where volume would play briefly and then mute for the first 3-4 taps on 'vol up', I measured out 'any...
    Posted to The Workbench (Forum) by jesperb on Sat, Apr 6 2019
    Filed under: Beomaster 1900, beomaster 2400, beomaster 1900-2
  • Re: First attempt at Beomaster 2400 'refurbishing'

    I thinks this project is almost done. Did a FM tuner check yesterday, reception is surprisingly good, with only a short length of 0.75mm2 wire pushed into the antenna plug Only headphone hum left to fix. Tried two different jack-to-mini-jack converters and 3 different headphone types so an issue with...
    Posted to The Workbench (Forum) by jesperb on Tue, Apr 9 2019
    Filed under: Beomaster 1900, beomaster 2400, hum, beomaster 1900-2
  • Re: Beomaster 1900 amplifier issues

    Bit late with the answer, but i had the same issue on my 2400. Standby when powered on. Pulled left outout tranny. Startup now OK and played fine in the right channel only. Had recapped and swapped all trannies in the output stage left channel, except for the output tranny as it measured out fine. Swapped...
    Posted to The Workbench (Forum) by jesperb on Tue, Jul 2 2019
    Filed under: Beomaster 1900, beomaster 2400, beomaster 1900-2
Page 1 of 1 (7 items)
Beoworld Security Certificate

SSL