Sign in   |  Join   |  Help

Beolab 5 issue - only sound from one speaker

rated by 0 users
Not Answered This post has 0 verified answers | 4 Replies | 1 Follower

Kristian_TT
Not Ranked
3 Posts
OFFLINE
Bronze Member
Kristian_TT posted on Sat, Mar 27 2021 8:41 AM

Hi,

I bought some BL5s yesterday and encountered a problem. They are connected to a beosound Core with powerlink and coax (with spdif/coax transformer). The problem I have is that I only get sound from the first speaker in the chain (I’ve tried to change them around). I have tried 2-3 set of cables in all positions without luck. They are both in Option mode 0. Changing to option 1 does not help.

The Core is set up as described at beowise and changing the speakers left/right do not help. 

Im a bit dissapointed so any help would be highly appreciated!

 

Kristian 

All Replies

RichardIII
Not Ranked
57 Posts
OFFLINE
Bronze Member

How do you interconnect both speakers at the moment? power link, SPDIF? I guess you need the same method between the speakers as you use to connect to the core. 

Kristian_TT
Not Ranked
3 Posts
OFFLINE
Bronze Member
Premiumverum
Top 500 Contributor
Netherlands
114 Posts
OFFLINE
Gold Member

I have seen this problem a couple of times. Most important is a good quality toslink to coax converter, I have good experience with the converter made by Oehlbach. Also good quality cables are important.

The grey plastic converter shown in the picture here is often bought as it is not expensive, but I have seen it give this problem.

The issue is discussed into more detail in this thread: https://forum.beoworld.org/forums/t/43412.aspx

Kristian_TT
Not Ranked
3 Posts
OFFLINE
Bronze Member

Solved. I tried 3 diffent thick 8 pin powerlinks between the speakers, none of them worked. Found another one, problem solved.

Page 1 of 1 (5 items) | RSS
Beoworld Security Certificate

SSL