Sign in   |  Join   |  Help

Beocord 2000 Problem with Sound

rated by 0 users
Not Answered This post has 0 verified answers | 5 Replies | 0 Followers

aragorn83
Not Ranked
3 Posts
OFFLINE
Bronze Member
aragorn83 posted on Thu, Sep 24 2020 11:01 AM

Hi,

(sorry for my english, i'm french)

I try to repair my beocord 2000, i change belts. i can play an audiotape without problem now BUT the sound is a little weird sometimes : it slow down and seem to go left to right and right to left for a few seconds 

i try with different audiotapes and i play audiotapes in an other player, no problem with audiotapes

after reading lot of subject about Beocord 2000, i decide to change R8 resistance, C200/208 (name is differente up and down the board) and C408. No change the problem is still here

I try with an "Car Cassette Adapter" this one https://www.amazon.fr/gp/product/B01I02WT94/ref=ppx_yo_dt_b_search_asin_image?ie=UTF8&psc=1

and with this the sound is OK, no problem ! So i think the problem isn't in the sound parts but with the player or motor parts ? (i'm not sure to be clear ?)

i have 13,8Volt at the motor.

Any ideas or what can i check or change ?

Thanks a lot

All Replies

ProGram
Top 200 Contributor
59269 Beckum, Germany
354 Posts
OFFLINE
Bronze Member
ProGram replied on Thu, Sep 24 2020 11:16 AM
Did you renew the pinch roller? Often they get spherical and cannot work evenly.
Dillen
Top 10 Contributor
Copenhagen / Denmark
11,966 Posts
OFFLINE
Founder
Moderator
Dillen replied on Thu, Sep 24 2020 11:25 AM

ProGram:
Did you renew the pinch roller? Often they get spherical and cannot work evenly.

My first thought too.
Clean tape path, capstan, pressure roller, heads etc.?
Good quality tapes?
And did you fit correct belts or some cheap stuff from China or Portugal? A motor overload can cause this too.

Martin

aragorn83
Not Ranked
3 Posts
OFFLINE
Bronze Member

the pinch roller seems to be "normal" i don't change it, 

I test with 4 tapes and i test with an other player, tapes works

I take belts from china

Dillen
Top 10 Contributor
Copenhagen / Denmark
11,966 Posts
OFFLINE
Founder
Moderator
Dillen replied on Thu, Sep 24 2020 4:01 PM

Correct spare parts for Bang & Olufsen from China?  Ehh....
The (toy-) belts sold there and in large numbers on Ebay are usually nothing but standard sizes and typically far too tight.
If your motor bearings aren't already worn out from a too high sideways pull (it happens fast with the delicate sinter bronze bearings), I suggest you grab a set of correct belts (beoparts-shop.com) and try again. If the motor has suffered, I may be able to find a good original replacement. 

Sorry, but I have seen this hundreds of times with all kinds of different outcomes.
Read more here: https://forum.beoworld.org/forums/t/38090.aspx - actually, a case similar to yours is also found there.

Martin 

aragorn83
Not Ranked
3 Posts
OFFLINE
Bronze Member

Ok thanks a lot for answers. 
i will see it when i have more time.  

Page 1 of 1 (6 items) | RSS
Beoworld Security Certificate

SSL