Sign in   |  Join   |  Help

Beoplay M5 and Google Home

rated by 0 users
Answered (Verified) This post has 1 verified answer | 4 Replies | 1 Follower

tjn2000
Not Ranked
3 Posts
OFFLINE
Bronze Member
tjn2000 posted on Fri, Dec 28 2018 1:44 PM

I am having issues connecting by Beoplay M5 to the google home app.  I have the latest speaker software showing in the in the B&O app and the speaker has been set to Chromecast enabled. I have a Beosound 2 with voice assistant and a Beoplay M3 already linked but the M5 is not showing at all in the app.  The speaker works if I use Spotify connect and I can use airplay with no issues. 

I am wondering if there is a way to hard reset the speaker to see if it's recognised.  I have manually added it to my WIFI network and it is bluetooth enabled.  Every other speaker I have added just appears in the app ready to pair but not this one!

Any help would be greatly appreciated.

Thanks

 

Answered (Verified) Verified Answer

Hiort
Top 50 Contributor
Sweden
2,288 Posts
OFFLINE
Bronze Member
Answered (Verified) Hiort replied on Mon, May 27 2019 3:12 PM
Verified by DMacri

DMacri:

Is there some hidden setting in the google app or the B&O app to get these two devices to play together?

I have a similar set of devices but have no problems to play using Google Assistant built into my Beosound 1 MKii.

There is no hidden setting,

Try to powercycle the M3 and remove from Google Home. Then add again.

 

/C

 

 

 

 

Livingroom: BL3, BL11, BV11-46 Kitchen: Beosound 1 GVA, Beocom 2 Bathroom: M3 Library: A6, Beocom 6000 Bedroom: M5 Office: Beocom 2 Travel: Beoplay E8 2.0, Beoplay P2

All Replies

DMacri
Top 100 Contributor
United States
785 Posts
OFFLINE
Gold Member
DMacri replied on Mon, May 27 2019 1:43 PM

I'm having the same type of issue with my M3. I can connect to it using my iPhone through airplay or google connect, but when I ask my Google Home Mini to play "Jazz" on my Beoplay M3, it responds "Playing your Spotify playlist called jazz on Beoplay M3", but there is no sound. The Google home app confirms nothing is playing. Is there some hidden setting in the google app or the B&O app to get these two devices to play together?

Dom

2x BeoSystem 3, BeoSystem 5000, BeoSystem 6500, 2x BeoMaster 7000, 2 pair of BeoLab Penta mk2, AV 7000, Beolab 4000, BeoSound 4000, Playmaker, BeoLab 2500, S-45, S-45.2, RL-140, CX-50, C-75, 3x CX-100, 3x MCL2 link rooms, 3x Beolab 2000, M3, P2, Earset, A8 earphones, A3, 2x 4001 relay, H3, H3 ANC, H6, and ambio 

Hiort
Top 50 Contributor
Sweden
2,288 Posts
OFFLINE
Bronze Member
Answered (Verified) Hiort replied on Mon, May 27 2019 3:12 PM
Verified by DMacri

DMacri:

Is there some hidden setting in the google app or the B&O app to get these two devices to play together?

I have a similar set of devices but have no problems to play using Google Assistant built into my Beosound 1 MKii.

There is no hidden setting,

Try to powercycle the M3 and remove from Google Home. Then add again.

 

/C

 

 

 

 

Livingroom: BL3, BL11, BV11-46 Kitchen: Beosound 1 GVA, Beocom 2 Bathroom: M3 Library: A6, Beocom 6000 Bedroom: M5 Office: Beocom 2 Travel: Beoplay E8 2.0, Beoplay P2

Stan
Top 150 Contributor
605 Posts
OFFLINE
Bronze Member
Stan replied on Mon, May 27 2019 3:32 PM

I don’t use Google voice commands, but have a Chromecast audio that always seems to require some fiddling to appear on Spotify. I don’t think these problems can be blamed solely on B&O.

I’d follow Hiort’s advice.
DMacri
Top 100 Contributor
United States
785 Posts
OFFLINE
Gold Member
DMacri replied on Wed, May 29 2019 1:42 AM
It took several power cycles and removals, but now it works! Thanks

Dom

2x BeoSystem 3, BeoSystem 5000, BeoSystem 6500, 2x BeoMaster 7000, 2 pair of BeoLab Penta mk2, AV 7000, Beolab 4000, BeoSound 4000, Playmaker, BeoLab 2500, S-45, S-45.2, RL-140, CX-50, C-75, 3x CX-100, 3x MCL2 link rooms, 3x Beolab 2000, M3, P2, Earset, A8 earphones, A3, 2x 4001 relay, H3, H3 ANC, H6, and ambio 

Page 1 of 1 (5 items) | RSS
Beoworld Security Certificate

SSL