Sign in   |  Join   |  Help

Beogram 6006 (8000 / 8002) stops after 30 .. 45 seconds

rated by 0 users
Not Answered This post has 0 verified answers | 6 Replies | 2 Followers

Beomaster63
Not Ranked
3 Posts
OFFLINE
Bronze Member
Beomaster63 posted on Mon, Feb 27 2017 10:51 AM

Hi everybody
3 weeks ago my Beogram suddenly stopped during playing a LP. Then I tried to play it again and I get the same result. I moved the tonearm in the middle position of the LP to exclude a mechanical position problem. The same result again. After 30 .. 45 seconds playing, the Beogram allways stops playing and move back in normal stop position. I replaced the aluminium electrolytic capacitors and tried it again. Still the same. I can't play a full LP. Could this be a problem with the sensor?

All Replies

ProGram
Top 200 Contributor
59269 Beckum, Germany
363 Posts
OFFLINE
Bronze Member
ProGram replied on Mon, Feb 27 2017 11:23 AM
When the tonearm remains in one position during playback especially when a crack occurs (or when the servo motor is not strong enough) the deck goes into stand by. My beogram 8000 switched the whole set into stand by.

Chris
Dillen
Top 10 Contributor
Copenhagen / Denmark
12,657 Posts
OFFLINE
Founder
Moderator
Dillen replied on Mon, Feb 27 2017 11:34 AM

Repair shaft opto and/or tracking opto and/or related circuits.

Martin

Beomaster63
Not Ranked
3 Posts
OFFLINE
Bronze Member

Hi

Thx so much for all the answer I've got. All answers are very appreciated.
I decided to to take off the drive section first for cleaning and take some lube on it, because I figured out that some parts seemed very dry.
Unfortunaltely didn't I have any advice to take off the drive section (In the service manual is no description of that). So I tried to took off carefully the drive section and cleaned it, and after all, I installed it again. But now the tonearm seems to be quite losen. When I put the MMC20 pick up on it, it can't hold itself in the balance. Did I broke something duringtake off the section?

 

brainworld
Not Ranked
Long Island NY
7 Posts
OFFLINE
Bronze Member

Hello from Brainstorm...Check the white plastic guide retainer...make shure it is postioned correctly on the shaft.  Rotate the shaft by hand. It should move freely.    

Beomaster63
Not Ranked
3 Posts
OFFLINE
Bronze Member

Hello Brainstorm
Yes, I was successful. The mechanic of my Beogram works fine again. Unfortunately do I still have the same problem that it allways stops after about 20 .. 30 seconds of playing.

Anyway I appreciate your help. Thank you.

Dillen
Top 10 Contributor
Copenhagen / Denmark
12,657 Posts
OFFLINE
Founder
Moderator
Dillen replied on Mon, Sep 18 2017 10:07 PM

Do you have pulses from the two opto receivers at the end of the threaded shaft?

Martin

Page 1 of 1 (7 items) | RSS
Beoworld Security Certificate

SSL