Sign in   |  Join   |  Help

Static noise in Masterlink system?

rated by 0 users
Not Answered This post has 0 verified answers | 1 Reply | 1 Follower

Hiort
Top 50 Contributor
Sweden
2,334 Posts
OFFLINE
Bronze Member
Hiort posted on Thu, Aug 9 2012 5:43 PM

Have since a few days experienced a noice that sounds like static noise, very infrequent, when I listen to my BL2000 linked into my kitchen. It does not matter what source I play. I have not touched the cabling for two years, so I have no reason to believe they have been damaged. When I play same source in main room I have no such static noise, but I can hear it in the link room at the same time.

Tried to shut down power in the whole system, but no change.

Suggestions how to narrow down to the root cause?

 

/Claes

 

 

 

 

 

Livingroom: BL3, BL11, BV11-46 Kitchen: Beosound 1 GVA, Beocom 2 Bathroom: M3 Library: A6, Beocom 6000 Bedroom: M5 Office: Beocom 2 Travel: Beoplay E8 2.0, Beoplay P2

All Replies

Hiort
Top 50 Contributor
Sweden
2,334 Posts
OFFLINE
Bronze Member
Hiort replied on Fri, Aug 10 2012 7:32 AM

Tried to narrow down the problem.

When I play e.g. AV Radio through my BV10 there is no static "clicks", while I play the radio source in the link speaker and can hear the noise. Audio source is a Beocenter 2 audio.

Also,when I move my hands towards the BL2000 (the speaker where I hear the "clicks") the noise appear to increase in frequency...

Strange.. can the Beloab 2000 go faulty just like that?   

 

 

 

 

Livingroom: BL3, BL11, BV11-46 Kitchen: Beosound 1 GVA, Beocom 2 Bathroom: M3 Library: A6, Beocom 6000 Bedroom: M5 Office: Beocom 2 Travel: Beoplay E8 2.0, Beoplay P2

Page 1 of 1 (2 items) | RSS
Beoworld Security Certificate

SSL