Sign in   |  Join   |  Help

BeoSystem 3 Setup

rated by 0 users
Not Answered This post has 0 verified answers | 5 Replies | 2 Followers

Kent
Not Ranked
Pennsylvania, USA
24 Posts
OFFLINE
Bronze Member
Kent posted on Mon, Oct 10 2016 7:57 PM

Hi,

I bought a used BeoSystem 3 type 9606 recently.  It's the model with 2 DIV-D outputs and 4 HDMI inputs.  I've connected a 60" Vizio flat panel TV to to output 1 using a DVI -> HDMI adapter.  I connected my Xfinity STB to HDMI-A,, HTPC to HDMI-B, and Chromecast to HDMI-C.

In Connections, I associated AV1 with HDMI-A, and set the source as DTV.  AV2 - HDMI-B source = PC, AV3 - HDMI-C Source = DVD.

DIsplay 1 says BV4-50 D9-HD.  I've tried to change that to a Generic Non-B&O Monitor, but it won's save that change.  I can change it to Projector, and any other monitor type, but not NON-B&O Generic.

I'm using a Beo4 without navigation button.

I have BeoLab 6000 main and surround and BeoLab 4000 center.

My problem is, I can't get the picture or sound from any of the sources to display on the TV or play through the speakers.  I'm stumped.  Any help would be greatly appreciated.

All Replies

kallasr
Top 50 Contributor
Germany
2,473 Posts
OFFLINE
Founder
I have look this up, but I think you need to access the service menu to chose a generic display with 1080p resolution.

To start with you can set your input devices to 720p only. Do you get a picture?

Ralf

Living Room: Beosystem 4, Beolab 7-2 (Center), Beolab 9 (Fronts), Beolab 8000 (Rears), no Subwoofer. Screen: Sony KD-85XH9096
Home Cinema: Beosystem 4, Beolab 7-2 (Center), Beolab Penta 2 (Fronts), Beolab 4000 (Rears) and Beolab 2. Projector: Sony VPL-HW55
Home Office: Beovision 10-40 on STB Bracket wall mount. Beosound 9000 MK3 on horizontal wall bracket driving Beolab 5000 Speakers
Bedroom: Loewe TV with Beolab 6002 and Beolab 11 (all white, wall-mounted)
In storage: Beolab 5000/Beomaster 5000 (1960s). 

Kent
Not Ranked
Pennsylvania, USA
24 Posts
OFFLINE
Bronze Member

I accessed the service menu and these are the current settings.

 

I tried doing a reset following the instructions from the service manual (add RESET to Beo4, put BS3 into standby, select RESET, press GO) nothing happened.


jvezina
Top 500 Contributor
184 Posts
OFFLINE
Gold Member

Kent:

I accessed the service menu and these are the current settings.

 

I tried doing a reset following the instructions from the service manual (add RESET to Beo4, put BS3 into standby, select RESET, press GO) nothing happened.

https

Good evening,

In order to narrow down the problem, how can you see the service menu if the connected TV doesn't display anything ?

Regards,

Jean

 

kallasr
Top 50 Contributor
Germany
2,473 Posts
OFFLINE
Founder

http://archivedforum.beoworld.org/forums/t/17935.aspx

Autodetect needs to be turned OFF.

The thread above will help.

Ralf

Living Room: Beosystem 4, Beolab 7-2 (Center), Beolab 9 (Fronts), Beolab 8000 (Rears), no Subwoofer. Screen: Sony KD-85XH9096
Home Cinema: Beosystem 4, Beolab 7-2 (Center), Beolab Penta 2 (Fronts), Beolab 4000 (Rears) and Beolab 2. Projector: Sony VPL-HW55
Home Office: Beovision 10-40 on STB Bracket wall mount. Beosound 9000 MK3 on horizontal wall bracket driving Beolab 5000 Speakers
Bedroom: Loewe TV with Beolab 6002 and Beolab 11 (all white, wall-mounted)
In storage: Beolab 5000/Beomaster 5000 (1960s). 

Kent
Not Ranked
Pennsylvania, USA
24 Posts
OFFLINE
Bronze Member
Kent replied on Tue, Nov 1 2016 5:05 PM

I have an update on this device.  I took it to my vacation home and connected it to a 40" Vizio HD TV and I was able to get output on both outputs for every input.  To make matters more mysterious, I took 2 PCs from my main house to the vacation home and hooked them up.  They displayed fine there, although I couldn't get them to display at the main home.  So, same inputs, different monitor, different results.

I didn't change any of the settings on the BS3.  I have AutoDetect off and screen resolution set to Auto.

Page 1 of 1 (6 items) | RSS
Beoworld Security Certificate

SSL