Sign in   |  Join   |  Help

Beomaster 6500 inputs

rated by 0 users
Not Answered This post has 0 verified answers | 3 Replies | 1 Follower

mat-s
Not Ranked
3 Posts
OFFLINE
Bronze Member
mat-s posted on Thu, Jul 15 2021 7:43 PM

Hello,

I've had a Beogram 6500 deck for many many years which worked happily with a Sony amp. Said amp recently died so I decided to get the Beomaster 6500. 

Phono connection is great.

When I connect additional non B/O equipment to the Beomaster, no matter what input I use, (and here I'm using Aux), if I select another input, say CD, or Tape, the sound comes out of there regardless. 

 

This is very foxing! How might this be happening?

 

I only have a Beo4 remote to control the Beomaster. And if anyone knows how I might use this to tune the radio I'd be delighted to find out.

 

Many thanks!

 

All Replies

Dillen
Top 10 Contributor
Copenhagen / Denmark
12,988 Posts
OFFLINE
Founder
Moderator
Dillen replied on Thu, Jul 15 2021 8:52 PM

Most likely situation is, that your cable/adapter is sending signals in through the record signal pins instead of the playback pins.

Martin

mat-s
Not Ranked
3 Posts
OFFLINE
Bronze Member
mat-s replied on Thu, Jul 15 2021 9:42 PM

Interesting, and thank you - I will investigate with some new cables!

mat-s
Not Ranked
3 Posts
OFFLINE
Bronze Member
mat-s replied on Thu, Jul 15 2021 9:42 PM

Interesting, and thank you - I will investigate with some new cables!

Page 1 of 1 (4 items) | RSS
Beoworld Security Certificate

SSL