Sign in   |  Join   |  Help

Storing Avant

rated by 0 users
Not Answered This post has 0 verified answers | 7 Replies | 1 Follower

pdebruijn
Not Ranked
6 Posts
OFFLINE
Bronze Member
pdebruijn posted on Sun, May 16 2021 8:51 PM
Kan iemand ons helpen/adviseren?

We krijgen (on)regelmatig een blokkerig beeld. Ligt dit aan coaxsignaal of internet?

Thxs

All Replies

Carolpa
Top 75 Contributor
1,363 Posts
OFFLINE
Bronze Member
Carolpa replied on Mon, May 17 2021 12:39 PM

meest waarschijnlijk een storing in de COAX (ten minsten als je normaal tv kijkt en niet naar internet tv zoals NLziet of ZiggoGo)

zijn de stekkers goed verbonden, ergens een breukje in een stekker? 

Alleyman
Top 500 Contributor
113 Posts
OFFLINE
Bronze Member
pdebruijn:

Kan iemand ons helpen/adviseren?

We krijgen (on)regelmatig een blokkerig beeld. Ligt dit aan coaxsignaal of internet?

Thxs

4G-storing:

https://www.coaxkabelwinkel.nl/digitale-televisie-kennisbank/storingen/4g-storing-bij-kabeltelevisie-oorzaak-en-oplossing/

Oplossing: AL het antennemateriaal vervangen door 4G-proof (extra afgeschermde) producten van bijvoorbeeld Hirschmann.
pdebruijn
Not Ranked
6 Posts
OFFLINE
Bronze Member
Bedankt, ik ga ermee aan de slag.

Beobuddy
Top 25 Contributor
Utrecht, The Netherlands
3,895 Posts
OFFLINE
Founder

De vraag is eerst of je bij alle bronnen dezelfde storing in beeld hebt. Als het enkel om beelden bij een ontvanger gaat, dan is het inderdaad misschien storing op de coax. Maar je zou toch op zijn minst menu's in beeld moeten kunnen krijgen zonder de blokjes.
Avants staan er om bekend dat ze wel eens last hebben van defekte geraakte videomodules.

 

 

pdebruijn
Not Ranked
6 Posts
OFFLINE
Bronze Member
Bedankt voor je antwoord Beobuddy.

Het probleem doet zich enkel op de NPO 1 voor en dan niet altijd.

De videomodule is vorig jaar al vervangen, dus ik denk dat daar niet het probleem zit.

Verder ben ik er nog niet aan toe gekomen om de stekkers en de kabel te controleren, bij mijn weten voldoen ze allemaal aan de Ziggo eisen. Maar misschien is er ergens niet goed aangesloten.

Ik laat het wel weten. Op het moment is overigens alles goed met het beeld, vreemd.

Alleyman
Top 500 Contributor
113 Posts
OFFLINE
Bronze Member
pdebruijn:

Bedankt voor je antwoord Beobuddy.

Het probleem doet zich enkel op de NPO 1 voor en dan niet altijd.

De videomodule is vorig jaar al vervangen, dus ik denk dat daar niet het probleem zit.

Verder ben ik er nog niet aan toe gekomen om de stekkers en de kabel te controleren, bij mijn weten voldoen ze allemaal aan de Ziggo eisen. Maar misschien is er ergens niet goed aangesloten.

Ik laat het wel weten. Op het moment is overigens alles goed met het beeld, vreemd.

Check ook de antennedozen en eventuele splitters en versterkers!!
koning
Top 25 Contributor
holland
4,208 Posts
OFFLINE
Bronze Member
koning replied on Mon, May 24 2021 9:46 AM

Het standaard antenne snoertje bij deze dure tv voldoet niet.

Gewoon hirchmann antenne kabel kopen en je zal zien dat de storing over is.

Page 1 of 1 (8 items) | RSS
Beoworld Security Certificate

SSL