Sign in   |  Join   |  Help

Beogram 3404 Repeatedly trying to start when connected to Beomaster 3000

rated by 0 users
Not Answered This post has 0 verified answers | 3 Replies | 0 Followers

jeffkpeters
Not Ranked
2 Posts
OFFLINE
Bronze Member
jeffkpeters posted on Tue, Feb 23 2021 6:47 PM

Hi all,

I'm new to the group, and just replaced an old Beomaster 2400 with a Beomaster 3000.  I had my 3040 TT connected to the Beomaster 2400 and had no issues with it.  Once it was connected to the Beomaster 3000, all the TT wants to do is attempt to start playing an album - repeatedly.  It won't actually keep the needle on the record for more than a second or two.  If I disconnect the input cable, the TT appears to function normally.

Has anyone else experienced this, or is aware of this issue?  Looking for some answers!

All Replies

Dillen
Top 10 Contributor
Copenhagen / Denmark
12,448 Posts
OFFLINE
Founder
Moderator
Dillen replied on Tue, Feb 23 2021 7:20 PM

Assuming your Beomaster 3000 is the 80s model.
The Beograms datalink communication is not compatible with your Beomaster 3000. (It was with the 2400).
Unscrew the two outer pins from the Beograms DIN connector (and store the pins a safe place).

Martin

jeffkpeters
Not Ranked
2 Posts
OFFLINE
Bronze Member

Thank you for this!

As the pins are, more or less, in a circular pattern, can you be more specific on 'outer pins'?

 

Thanks

Jeff

Dillen
Top 10 Contributor
Copenhagen / Denmark
12,448 Posts
OFFLINE
Founder
Moderator
Dillen replied on Wed, Feb 24 2021 7:10 AM

Pins 6 and 7.
They are the outer ones in the semi-circle. The only ones with a slot for a small screwdriver.

Martin

Page 1 of 1 (4 items) | RSS
Beoworld Security Certificate

SSL