Sign in   |  Join   |  Help

Beosound century only the glass door works...HELP!

rated by 0 users
Answered (Verified) This post has 1 verified answer | 5 Replies | 1 Follower

Fuus11
Not Ranked
5 Posts
OFFLINE
Bronze Member
Fuus11 posted on Tue, Dec 8 2020 3:44 PM

Hello,

I'm trying to save a Beosound Century / 2000 with a problem.

When I plug it in I hear a soft clic, wich is normal I guess, the door opens and closes as it should but thats all!?

No buttons light up, no standby light, nothing. 

I checked the wiring inside starting with the keybaord/display pcb and microprocessor pcb and power pcb, every connector shows current on my multi meter. I even replaced the keybaord with pcb with an ebay version. No luck. I can't find a replacement microprocessor to try

Does anyone knows where I should look??

 

Thanks very much, I hope someone will help me..

Regards, Stephan

Answered (Verified) Verified Answer

Fuus11
Not Ranked
5 Posts
OFFLINE
Bronze Member
Answered (Verified) Fuus11 replied on Mon, Jan 25 2021 5:36 PM
Verified by Fuus11

Updates 

 

I bought a second century with the same software version 1.3.

With the remote Beo 1000 the defective century works!

 

I switched the pcb 3 with the microprocessor  from the other working century and voila! It works!

 

If there's anybody with a spare pcb3 sw.1.3 than please let me know!

 

Thanks everyone for your comments and suggestions.

 

Regards, Stephan

All Replies

Pindsen
Not Ranked
Denmark
31 Posts
OFFLINE
Bronze Member

Hi,

There are one fuse located on the Mains board and eight on the Power Supply board, start with checking them all.

/Pindsen

Orava
Top 100 Contributor
Finland
979 Posts
OFFLINE
Bronze Member
Orava replied on Wed, Dec 9 2020 7:42 AM

I had this one.

https://forum.beoworld.org/forums/p/34793/262806.aspx#262806

 

 blah-blah and photographs as needed

Fuus11
Not Ranked
5 Posts
OFFLINE
Bronze Member

Thanks /Pindsen,

 

I checked all the fuses without any luck

Fuus11
Not Ranked
5 Posts
OFFLINE
Bronze Member

Interesting, i'll vheck this soon. As this device also stopped working after moving to an other house.

Fuus11
Not Ranked
5 Posts
OFFLINE
Bronze Member
Answered (Verified) Fuus11 replied on Mon, Jan 25 2021 5:36 PM
Verified by Fuus11

Updates 

 

I bought a second century with the same software version 1.3.

With the remote Beo 1000 the defective century works!

 

I switched the pcb 3 with the microprocessor  from the other working century and voila! It works!

 

If there's anybody with a spare pcb3 sw.1.3 than please let me know!

 

Thanks everyone for your comments and suggestions.

 

Regards, Stephan

Page 1 of 1 (6 items) | RSS
Beoworld Security Certificate

SSL