Sign in   |  Join   |  Help

Beocord V8000 no picture

rated by 0 users
Not Answered This post has 0 verified answers | 7 Replies | 1 Follower

lloydern
Not Ranked
8 Posts
OFFLINE
Founder
lloydern posted on Tue, Mar 24 2020 7:58 PM

Hi!

I have a question about my Beocord V8000 which are connected to my Beovision Avant 32 DVD. Haven't used it for some years now, but tried to use it again this week.

 

The problem is this, I get sound, I get menu text and timecode etc, BUT NO PICTURE. Only a black screen. Everything is connected by the book.

 

How is this possible, any IDEAS??

Or is just the old machine broken of time spent down in my dry basement for 4 years....

 

Best regards Lloydern

All Replies

Guy
Top 50 Contributor
Buckinghamshire
1,799 Posts
OFFLINE
Gold Member
Guy replied on Tue, Mar 24 2020 9:33 PM

Just leave it running for several hours, with some old video tapes.  Eventually the heads will 'self-clean' and the picture will miraculously appear!  Or not Unsure

lloydern
Not Ranked
8 Posts
OFFLINE
Founder
lloydern replied on Wed, Mar 25 2020 11:36 AM

Thanks, I trying it out now. Will keep it running - Koronatime. Home all day long with the kids, so plenty of time. Hope this will fix the problem....

lloydern
Not Ranked
8 Posts
OFFLINE
Founder
lloydern replied on Thu, Mar 26 2020 10:23 AM

7 hours running but still now picture. But the screen has moved from all black to snowing. Is that a good sign??

Pat
Top 500 Contributor
77 Posts
OFFLINE
Bronze Member
Pat replied on Thu, Mar 26 2020 2:19 PM
Yes, the tape has reached non- recorded part, on the end Smile

Try another tape
Guy
Top 50 Contributor
Buckinghamshire
1,799 Posts
OFFLINE
Gold Member
Guy replied on Thu, Mar 26 2020 3:36 PM

I seem to remember that some video tapes has a short 'cleaning' section at the start and/or end of the tape.  It could be worth repeat-playing these portions, or alternatively find a head cleaning tape.

There's a video about head cleaning here, it you fancy giving it a go: https://www.youtube.com/watch?v=0egTI__8D5E

Use at your own risk! 

lloydern
Not Ranked
8 Posts
OFFLINE
Founder
lloydern replied on Fri, Mar 27 2020 12:12 PM

It is snowing all the time now, so its nothing to do with the tape itself.

Thanks for the tip about cleaning. I will chech it out....

Lloydern

Guy
Top 50 Contributor
Buckinghamshire
1,799 Posts
OFFLINE
Gold Member
Guy replied on Fri, Mar 27 2020 2:11 PM

Just a couple of further thoughts:

How is the V8000 connected to the TV?  If with a SCART lead, have you ensured that the SCART plugs are pushed fully home, and maybe tried an alternative SCART lead to rule out a fault? 

Also make sure that the lead is connected to the lower SCART socket on the V8000, marked 'AV'.

Page 1 of 1 (8 items) | RSS
Beoworld Security Certificate

SSL