Sign in   |  Join   |  Help

Beolab 2 going idle after a few seconds (Beosound 9000 system)

rated by 0 users
Not Answered This post has 0 verified answers | 3 Replies | 2 Followers

gapy100
Not Ranked
3 Posts
OFFLINE
Bronze Member
gapy100 posted on Mon, Feb 17 2020 11:38 PM

Hello everybody. I came across a problem when trying to set up my beolab 2 to my bs9000 system with bl 8000 setup and i would appreciate any thoughts and ideas on what could be wrong.

 

I have bought a secondhand bs9000 with a set of bl 8000 a few years ago, which is working perfectly for me and i just love it. Anyway i missed more punchy bass from time to time, so i have bought a second hand  beolab 2 recently. When i was trying to connect it to my bs9000, following all manuals, i cannot keep the bl2 on. After a second or two, it shuts itself off along with the 8000. Bs 9000 seems to be working ok during that. I can hear a loud click and see the green light on the bl2 when turning the system on, but in few seconds, before even starts playing the music, bl2 turns back to idle mode along with the bl8000 connected to it. 

I would kindly apreciate any ideas or suggestions what could be the problem since the bl2 worked fine for the previous owner. 

 

I have tryed different powerlink cables from the bl2 to bs9000, different power cords, differenc socket outlets (in case the line would be overused), nothing seems to fix it. The workflow i used for connecting it to my system was:

-unpluging the bs9000

-linking the bl2 to bs 9000 and bl8000

-powering the bl8000 and than bl2

-powering the bs 9000

 

Thank you for any ideas and kind regards, Gasper

 

All Replies

Jaffrey2230
Top 500 Contributor
Washington DC
201 Posts
OFFLINE
Bronze Member

You might need to get an external trigger for the BL2. Steve from Sounds Heavenly can help.

B&O products I use by zones in my home: 

Platform: Apple; TV/Office: Beolab 8002 (Red) + Beolab 2 [Sony 65A1E OLED TV, Apple TV 4K];  Living: Beoplay A9 (MK2); Bedroom: Beolab 6000 (Red) + Beolab 11 + Beosound Core [LG UST Projector, Apple TV 4K]; Dining: Beosound Stage; Portable: Beosound 1 (GVA, Anthracite), Beoplay P6, Beoplay H9 (3rd Gen)  

 

Steve at Sounds Heavenly
Top 50 Contributor
The cable workshop, Leics, UK
1,728 Posts
OFFLINE
Gold Member

Hi Jaffrey,

Thanks for the recommendation.  Unfortunately if the subwoofer is faulty (and changing the Powerlink cable hasn't helped) then an external trigger won't do anything.  Contacting a B&O repair agent would be the best way forward.

Kind regards, Steve.

Steve.

www.soundsheavenly.com

Sounds Heavenly are proud to sponsor BeoWorld!

gapy100
Not Ranked
3 Posts
OFFLINE
Bronze Member

Thank you both for fast replay. I have sent message to Steve rigth away and he answerd back imediately. I will try to test my woofer on some other system and if it works there, maybe my bs9000, if no,t i will try to get ithe bl2 repaired. Lets  hope for the best possible outcome... 

 

Kind regards, Gašper

Page 1 of 1 (4 items) | RSS
Beoworld Security Certificate

SSL