Sign in   |  Join   |  Help

Essence MK2 turns off

rated by 0 users
This post has 11 Replies | 1 Follower

Razlaw
Top 25 Contributor
Posts 3,879
OFFLINE
Bronze Member
Razlaw Posted: Sat, Feb 8 2020 10:59 PM
Recently my Essence MK2 has begun turning off after 20 minutes. Any thoughts as to why this might be happening?

Thanks!

Beolab 50s Beolab 9s Beolab 12-3s Beolab 1s Beolab 6000s 2 pairs Beolab 4000s Beovision 7-55 Beovision 10-40 Beoplay V1 32 inch Beovision Avant 32 inch Beosound 1 (CD player) Beosound 3000 Beosound 5 Core Essence MKII Beoplay M5

Beobuddy
Top 25 Contributor
Utrecht, The Netherlands
Posts 3,677
OFFLINE
Founder
Beobuddy replied on Sun, Feb 9 2020 11:37 AM

I've had the same situation. Had this a few softwarereleases ago. But it stopped after newer releases. But now it has been happening for about 3 weeks ago, I think. Looks like they used older modified software again?

I have two Essence's mk2, which only one has this strange behavior. I use this one with a infrared remote receiver in the wall. Beo4 controlled. The other one I have is used with a Essence Remote or B&O's app, without problems.

Carolpa
Top 100 Contributor
Posts 956
OFFLINE
Bronze Member
Carolpa replied on Sun, Feb 9 2020 12:16 PM

two Essences, no issues  (both sw: 1.21.34087.134789577)

Beobuddy
Top 25 Contributor
Utrecht, The Netherlands
Posts 3,677
OFFLINE
Founder
Beobuddy replied on Sun, Feb 9 2020 12:21 PM

Both same software here.

Razlaw
Top 25 Contributor
Posts 3,879
OFFLINE
Bronze Member
Razlaw replied on Sun, Feb 9 2020 2:17 PM
Beobuddy:

I've had the same situation. Had this a few softwarereleases ago. But it stopped after newer releases. But now it has been happening for about 3 weeks ago, I think. Looks like they used older modified software again?

I have two Essence's mk2, which only one has this strange behavior. I use this one with a infrared remote receiver in the wall. Beo4 controlled. The other one I have is used with a Essence Remote or B&O's app, without problems.

I have the problem with one used with the app, or an Essence Remote.

Beolab 50s Beolab 9s Beolab 12-3s Beolab 1s Beolab 6000s 2 pairs Beolab 4000s Beovision 7-55 Beovision 10-40 Beoplay V1 32 inch Beovision Avant 32 inch Beosound 1 (CD player) Beosound 3000 Beosound 5 Core Essence MKII Beoplay M5

Razlaw
Top 25 Contributor
Posts 3,879
OFFLINE
Bronze Member
Razlaw replied on Sun, Feb 9 2020 2:19 PM
Carolpa:

two Essences, no issues (both sw: 1.21.34087.134789577)

Same software as mine.

Beolab 50s Beolab 9s Beolab 12-3s Beolab 1s Beolab 6000s 2 pairs Beolab 4000s Beovision 7-55 Beovision 10-40 Beoplay V1 32 inch Beovision Avant 32 inch Beosound 1 (CD player) Beosound 3000 Beosound 5 Core Essence MKII Beoplay M5

Razlaw
Top 25 Contributor
Posts 3,879
OFFLINE
Bronze Member
Razlaw replied on Sun, Feb 9 2020 4:12 PM

I think I solved the problem. I looked at the settings and Alarms were set as Enabled even though I have no alarms created. I changed the Alarm setting to Disabled and now it seems to be working fine.

Beolab 50s Beolab 9s Beolab 12-3s Beolab 1s Beolab 6000s 2 pairs Beolab 4000s Beovision 7-55 Beovision 10-40 Beoplay V1 32 inch Beovision Avant 32 inch Beosound 1 (CD player) Beosound 3000 Beosound 5 Core Essence MKII Beoplay M5

Razlaw
Top 25 Contributor
Posts 3,879
OFFLINE
Bronze Member
Razlaw replied on Sun, Feb 9 2020 4:12 PM
Duplicate. Deleted.

Beolab 50s Beolab 9s Beolab 12-3s Beolab 1s Beolab 6000s 2 pairs Beolab 4000s Beovision 7-55 Beovision 10-40 Beoplay V1 32 inch Beovision Avant 32 inch Beosound 1 (CD player) Beosound 3000 Beosound 5 Core Essence MKII Beoplay M5

Razlaw
Top 25 Contributor
Posts 3,879
OFFLINE
Bronze Member
Razlaw replied on Sat, Feb 22 2020 3:08 AM
Problem is definitely solved.

Beolab 50s Beolab 9s Beolab 12-3s Beolab 1s Beolab 6000s 2 pairs Beolab 4000s Beovision 7-55 Beovision 10-40 Beoplay V1 32 inch Beovision Avant 32 inch Beosound 1 (CD player) Beosound 3000 Beosound 5 Core Essence MKII Beoplay M5

Beobuddy
Top 25 Contributor
Utrecht, The Netherlands
Posts 3,677
OFFLINE
Founder
Beobuddy replied on Sun, Feb 23 2020 1:10 PM

Still same behavior. Shuts down after 20 minutes . Checked settings (alarms/sleep/etc) in the B&O app and device itself (the black menus). Toggled them on and off. Doesn't make any difference so far. Always started with Beo4 with Radio command.

neilmarinez
Not Ranked
Posts 1
OFFLINE
Bronze Member

I've had the same situation. 

Razlaw
Top 25 Contributor
Posts 3,879
OFFLINE
Bronze Member
Razlaw replied on Mon, Feb 24 2020 12:49 PM
Strange that one change in the settings completely solved my problem. I guess I was lucky. I turn mine on from either the app or an Essence remote. Works perfectly now once again.

Beolab 50s Beolab 9s Beolab 12-3s Beolab 1s Beolab 6000s 2 pairs Beolab 4000s Beovision 7-55 Beovision 10-40 Beoplay V1 32 inch Beovision Avant 32 inch Beosound 1 (CD player) Beosound 3000 Beosound 5 Core Essence MKII Beoplay M5

Page 1 of 1 (12 items) | RSS
Beoworld Security Certificate

SSL