LG kondigt dit jaar acht nieuwe 8K-televisies aan. Het bedrijf zal volgende week zes nieuwe 77- en 65-inch lcd-televisies aan het grote publiek tonen op de CES-beurs in Las Vegas.

Daarnaast worden twee modellen van 88- en 75-inch aangekondigd, onder de naam LG Signature Oled. Volgens LG presteren de nieuwe televisies beter dan de bestaande standaard voor 8K Ultra HD-televisies.

De televisies van LG kunnen 8K-content afspelen via USB, HDMI en van streamingsites als YouTube en bieden een contentstreaming-snelheid van 60FPS. Het nadeel van de beeldschermen is dat er nog betrekkelijk weinig content met 8K-kwaliteit gemaakt wordt.

Kunstmatige intelligentie

De televisies zijn voorzien van kunstmatige intelligentie om de beeldkwaliteit van bestaande 4K-content op te schalen naar 8K. Ook wordt dergelijke technologie gebruikt om de kleur en scherpte van gezichten en teksten op detailniveau te verbeteren en de juiste beeldinstellingen te vinden.

LG is verder van plan om vier nieuwe soundbars te tonen op CES. De zelflerende software in deze soundbars maakt het volgens LG mogelijk om de audio automatisch te laten aanpassen op de ruimte waar het apparaat zich in bevindt. Ze bevatten Google Assistant en ondersteunen 4K-resolutie en HDR-content.

 

 

Oprolbaar scherm

LG onthult volgende week oprol-tv voor op plafond

 

LG staat op het punt om een nieuwe oprolbare oled-televisie aan te kondigen. Ditmaal rolt het scherm vanaf het plafond naar beneden.

Ben je klaar met televisiekijken, dan rolt het display weer omhoog, zodat er geen groot zwart vlak in je woonkamer staat. De nieuwe televisie wordt op gadgetbeurs CES 2020 aangekondigd, vertelt LG aan Engadget. Die beurs gaat op 7 januari van start in Las Vegas.

De televisie gebruikt een flexibel 65 inch-display vergelijkbaar met de schermen in opvouwbare telefoons. Hierdoor kan het scherm buigen en worden opgerold.

LG toonde afgelopen jaar ook al een oproltelevisie op CES. Toen werkte het systeem nog andersom: een kastje op een tv-meubel liet het scherm omhoogrollen als je wilde kijken, waarna hij weer naar binnen rolde als je klaar was.

Kritisch over plafond 

De fabrikant was eerder nog kritisch over een oprol-tv aan het plafond. "Hang je hem aan een plafond van 2,5 meter hoog, dan is het vrij oncomfortabel om er naar te kijken", aldus topman Tim Alessi tegenover CNET. Het is nog niet duidelijk of LG dat probleem inmiddels heeft opgelost.

Technische details over de tv zijn nog niet bekend. Die komen vermoedelijk aan bod tijdens de presentatie van het nieuwe apparaat. Hopelijk horen we dan ook wanneer de tv in de winkels ligt.