Sign in   |  Join   |  Help

Beocord 8004 - high level and distorted recording on the left channel

rated by 0 users
Not Answered This post has 0 verified answers | 3 Replies | 1 Follower

Rammie16
Not Ranked
5 Posts
OFFLINE
Bronze Member
Rammie16 posted on Sun, Aug 11 2019 9:14 AM

Beocord 8004 - mechanically working fine and playback fine with previously recorded tapes but when recording the left channel is nearly in the red at 0 on the left slider and is distorted at anything above.

Right channel recording working perfectly. Any thoughts please?

Thanks.

All Replies

Dillen
Top 10 Contributor
Copenhagen / Denmark
11,051 Posts
OFFLINE
Founder
Moderator
Dillen replied on Sun, Aug 11 2019 12:44 PM

If your deck has the level switch at the rear, check that it is working.
Give it a shot of contact cleaner and work it a couple of times.

Martin

Rammie16
Not Ranked
5 Posts
OFFLINE
Bronze Member

Thanks Martin, that was my first thought as it sounded as though the distorting channel was stuck in the DIN setting.

Unfortunately my 8004 doesn't have the line/DIN switch on the rear - so does that mean that my 8004 is supposed to auto switch between the two inputs and if so what could be faulty?

Just wondering if I can record from the front DIN as a workaround.

Sorry for so many questions!

Dillen
Top 10 Contributor
Copenhagen / Denmark
11,051 Posts
OFFLINE
Founder
Moderator
Dillen replied on Tue, Aug 13 2019 6:58 AM

The switch at the back (right next to the DIN socket) is a level switch, not an input switch.
The OpAmps are known to failure, it could be one of them - there's many.
Else check capacitors and trimmers. Capacitors age and trimmers fall apart from oxidation.

A scope comparing the signal paths would help a lot.

Martin

Page 1 of 1 (4 items) | RSS
Beoworld Security Certificate

SSL