Sign in   |  Join   |  Help

7 - 40 tv centre speaker issues

rated by 0 users
Not Answered This post has 0 verified answers | 3 Replies | 2 Followers

joe90
Not Ranked
5 Posts
OFFLINE
Bronze Member
joe90 posted on Sun, Jul 28 2019 9:11 PM

Hi all I have a beovision 7 - 40 to with a centre speaker issues, this is the vertical type. When the tv is on the standby light on speaker goes to green but no sound. Is there any known fault with said speaker. Also there is no sound from headphone socket at side of tv. Correct me if I'm wrong, but should headphone socket only work when central speaker is connected. The tv is hdmi type. 

All Replies

Laurent
Not Ranked
French Alps
13 Posts
OFFLINE
Bronze Member

Hi from France, 

Hope everybody's doing well...

I do have exactly the same issue with a BV7-32, and BL7.1.

I checked the BL was plugged to one of the 2 powerlinks, selected whatever beolab as center speaker, since BL 7.1 is not available as an option on that TYPE 9328.

The BL turns on when the BV turns on, and it works when connected to a Beosound, I assume the issue does not come from the speakers.

The BV is opted 2 as V-option, which I think is correct.

Tried with some earphones, and there is no sound either.

I was thinking I was quite used to B&O settings, and this is a very humbling experience.

Thank you fo any idea!

Stay safe,

Best regards from the French Alps,

Laurent,

 

joe90
Not Ranked
5 Posts
OFFLINE
Bronze Member
joe90 replied on Tue, May 12 2020 5:11 PM

So you have no sound from head phone jack. If so then the main sound board may have gone bad. 

I had mine tested found out the main speaker was fryed and the main circuit board had blown to ( headphone jack board). 

joe90
Not Ranked
5 Posts
OFFLINE
Bronze Member
joe90 replied on Tue, May 12 2020 5:11 PM

.

Page 1 of 1 (4 items) | RSS
Beoworld Security Certificate

SSL