Sign in   |  Join   |  Help

Beoplay V1 internet connection problem

rated by 0 users
Not Answered This post has 0 verified answers | 7 Replies | 1 Follower

Razlaw
Top 25 Contributor
3,647 Posts
ONLINE
Bronze Member
Razlaw posted on Tue, Jul 9 2019 10:33 PM
I have a V1 that has been connected to my WiFi for years with no problems. A few days ago I replaced my WiFi system. The V1 now has a much stronger signal than before. However, it will not stay connected. After multiple disconnects I did a reset on the V1 and started all over. It stayed connected for several hours but then disconnected again. Any thoughts?

Thanks!

All Replies

The Beonic Man
Top 150 Contributor
Bristol
611 Posts
OFFLINE
Gold Member

Have you tried turning the V1 off overnight, then in the morning before turning it back on, turn off and unplug your router and all connections to it for 5 mins or so, then back on followed by the V1 back on once the router is up and running?

No guarantees this will work, but essentially you are doing a hard reset/reboot on all devices which would be my starting point in this situation.

Keep us posted, Simon.

Current products: BV11-46, BV8-32, V1-32, A1

Razlaw
Top 25 Contributor
3,647 Posts
ONLINE
Bronze Member
Razlaw replied on Wed, Jul 10 2019 12:34 AM
I have not tried that. I will.
Razlaw
Top 25 Contributor
3,647 Posts
ONLINE
Bronze Member
Razlaw replied on Wed, Jul 10 2019 11:09 PM
I created a guest network and the V1 stays connected to it. My new network has the same name as the old one. Is it possible that the V1 is somehow still searching for the old network even though I have reset the V1 and have input the new network’s password?
peria
Top 200 Contributor
320 Posts
OFFLINE
Bronze Member
peria replied on Thu, Jul 11 2019 3:39 AM
I think that maybe correct. I recently replaced my router with an Eero system, and several devices would not release the old network info. In order to resolve this, I changed the network name, a solved all of the problems. I did not want to connect my devices to the guest network because in some cases, my devices find each other only if they are on the same network.

Hope you’re enjoying the V1 as much as me. It replaced my beloved Avant!
Razlaw
Top 25 Contributor
3,647 Posts
ONLINE
Bronze Member
Razlaw replied on Thu, Jul 11 2019 4:25 AM
That must be the problem. Will rename the network.
Razlaw
Top 25 Contributor
3,647 Posts
ONLINE
Bronze Member
Razlaw replied on Thu, Jul 11 2019 7:16 PM
Am in the process of renaming network. What is weird is old network name still shows up as an available network on my computer. I have renamed network with new system and all old Apple routers that previously were used have been disconnected.
Aussie Michael
Top 50 Contributor
Melbourne, AU
3,294 Posts
OFFLINE
Bronze Member
Perhaps also “forget connection” or delete any reference that your devices have had to the old network so it doesn’t try and connect.

Odd that it shows up

Have you looked in your router settings to see too? You know how you can have one name for the 2.4 and the other for the 5GHz, depending if your router is dual or tri band etc

Just trying to think of something.
Page 1 of 1 (8 items) | RSS
Beoworld Security Certificate

SSL