Sign in   |  Join   |  Help

tangetial arm decks trouble playing some new vinyl

rated by 0 users
Not Answered This post has 0 verified answers | 3 Replies | 1 Follower

Rexe88
Not Ranked
2 Posts
OFFLINE
Bronze Member
Rexe88 posted on Tue, Mar 19 2019 10:48 AM

I have searched the forums but have not encountered this question.......I have a Beogram 6500 and new stylus but I notice that sometimes it will not play some new vinyl (starts but then arm returns). Some records seem to be slightly out of perfect round and I can see the arm being moved horizontally more than usual and I suspect that to be the issue in some cases. Other times, the record seems perfectly round but the stylus won't catch the groove or returns after starting.

Wondering if other tangential deck owners experience the same or if its an issue that I can fix.

All Replies

JulianJ
Not Ranked
51 Posts
OFFLINE
Bronze Member
JulianJ replied on Tue, Mar 19 2019 11:10 AM

Would this be any help?

https://forum.beoworld.org/forums/p/5513/50710.aspx#50710

Rexe88
Not Ranked
2 Posts
OFFLINE
Bronze Member
Rexe88 replied on Wed, Mar 20 2019 1:35 AM

Thanks for the reply Julian. I have read through it, but before following those actions, I have a quick question, did you notice that behavior every time or was it more random?

the behavior I am noticing seems to be more affected by the vinyl.....but maybe my observations are incorrect.

JulianJ
Not Ranked
51 Posts
OFFLINE
Bronze Member

It was a few years ago now, sorry I can't remember... The other item to check would be the stylus pressure, there is a slider on the tonearm. Also, have the transport screws been correctly set?

Page 1 of 1 (4 items) | RSS
Beoworld Security Certificate

SSL