Sign in   |  Join   |  Help

Bang & Olufsen app 2.3 beta released

This post has 123 Replies | 6 Followers

Millemissen
Top 10 Contributor
Flensborg, Denmark
Posts 12,100
OFFLINE
Bronze Member

So could I too, finally - after the newest beta version was installed - and the result is exactly the same.

I wonder why this (and other bt devices) must be so prominent in the app.

@ Mr Andersen

Please make it possible to hide the BT devices (like you can with the Playmaker).

How about making two sections - those that you want to have shown in the Products View and those, that you don’t?

A Show All button could make it possible to see all...if needed or wanted.

 

Since my BeoPlay S3 would always be at the first place in the app (re-ordering is still simply ignored by the app), I chose to delete it again.........after all it is just a bluetooth speaker, that I play to from an external app,

 

MM

There is a tv - and there is a BV.

mbee
Top 50 Contributor
Paris, France
Posts 1,682
OFFLINE
Bronze Member
mbee replied on Mon, Jan 28 2019 8:59 PM

On the latest 2.3 beta (2.3.0.18053) the H9i "transparency mode" toggle button is just getting mad (it always switch to activated but it never does anything to the H9i which stays out of transparency mode.

And as almost everyone here, I'd very much like to have a "join" button on old ML products, because its possible to do a kind of join by selecting the linked NL source currently playing on those products page...

andybandy
Not Ranked
Posts 66
OFFLINE
Bronze Member
andybandy replied on Mon, Jan 28 2019 9:16 PM

Hi MrAndersen

Is it correct that older product as BeoPlay a8 , beolit 12 etc not should show in the list with picture? 

As the newer product, included bluetooth headphone. Because the products is not show in the app with 2.3 beta, but under the tanwheels (settings) and products, the product show up there, and you can get to software, about and configure. ut should it not been in the list, as the other products. 

Is this a bug in the app? Beolit 12 was in the list before. 

 

tph
Top 500 Contributor
Finland
Posts 139
OFFLINE
Bronze Member
tph replied on Tue, Jan 29 2019 12:38 AM

andybandy:

Hi MrAndersen

Is it correct that older product as BeoPlay a8 , beolit 12 etc not should show in the list with picture? 

 

This is expected behaviour. These products are "setup only" and thus are only shown under settings in the app. This change was made a while back.

mbolo01
Top 100 Contributor
Annecy - France
Posts 985
OFFLINE
Gold Member
mbolo01 replied on Tue, Jan 29 2019 8:07 AM
@MrAndersen: In the French version I would translate « Troubleshoot » to « Dépanner » and « Send logs » to « Envoyer les fichiers journaux »

BS Moment, BS Core, BS Ouverture, BS1, BL18, BL19, BL8000 + RCV1, A6, M5, M3, A1, H5, TR1

Dyssegaard
Top 500 Contributor
Copenhagen, Denmark
Posts 146
OFFLINE
Bronze Member
@MrAndersen

I have noticed that the ANC button is not present as it used to be in the Beoplay app (when playing on my H8):

Best regards - Dyssegaard

Family room: Beovision 11-40 / Beosound Core, Beolab 3 (front), Beolab 8000 / R1 (back), Beolab 2 (sub), AppleTV 4K, Chromecast. Bedroom: Beoplay M5. Home office: Beolit 12. Travel: Beoplay H8, Beoplay A1. NAS: WD My Cloud Home / Plex DLNA Server.

MrAndersen
Top 500 Contributor
Posts 193
OFFLINE
Bronze Member

@Dyssegaard: ANC for H8 is going to be in the next update

@mbolo01: The translations are not quite done yet, I will check the ones you mention

@mbee: The join should be in the player, in the "..." menu

@millemissen: The bt product separation is coming. It is in our upcoming designs. Sorry it has taken so long I know you have been asking for it for a while now

@Kuyttendaele: Glad you got so far. You should have been presented with a color selection in the setup? We get the images from the cloud, if you restart it should refresh the images. You can select the color from the product settings as well

@PoulGiles: Stand control is on the roadmap for the this spring

@ibg001: Not sure what is happening, I will try the selection with our BLC

Fansastic
Not Ranked
The Netherlands
Posts 279
OFFLINE
Bronze Member
Fansastic replied on Tue, Jan 29 2019 5:07 PM
Dear Mr Andersen,

Will the colour selection for the V1 and the icon / picture selection for the BLC NL/ML be on the roadmap?

The full integration of the BLC is still very high on my wishlist.

Thanks for your effort
PaulGiles
Top 500 Contributor
Posts 90
OFFLINE
Bronze Member
PaulGiles replied on Tue, Jan 29 2019 8:23 PM
Hiort:

There is still no possibility to handle the stand through the app.

It did allow it from the BeoRemote APP though?
kuyttendaele
Top 150 Contributor
Posts 436
OFFLINE
Founder

MrAndersen:

@Kuyttendaele: Glad you got so far. You should have been presented with a color selection in the setup? We get the images from the cloud, if you restart it should refresh the images. You can select the color from the product settings as well

Nope.. the pictures and color selection is not coming through.. even after closing and reopening the app (iPhone 6, latest generic iOS release)

Karel.

 

andybandy
Not Ranked
Posts 66
OFFLINE
Bronze Member
andybandy replied on Tue, Jan 29 2019 10:15 PM

@MrAndersen

bs1 dont show batteri % in the app, AS the Bluetooth batteri speaker.

you need yo go into settings - configure. 

Could this be a easy change your team can male?:)

And BT pair, in the front of the app in all multiroom speakera  with blutooth, so you dont.need so many step to Get to it. 

mbolo01
Top 100 Contributor
Annecy - France
Posts 985
OFFLINE
Gold Member
mbolo01 replied on Wed, Jan 30 2019 3:27 PM
All radio logos are back with today’s release. Great!

BS Moment, BS Core, BS Ouverture, BS1, BL18, BL19, BL8000 + RCV1, A6, M5, M3, A1, H5, TR1

mbolo01
Top 100 Contributor
Annecy - France
Posts 985
OFFLINE
Gold Member
mbolo01 replied on Wed, Jan 30 2019 3:33 PM
Maximum Volume issue is back in today’s release: value 90 cannot be set according to the app but is effectively set according to product sound configuration page

BS Moment, BS Core, BS Ouverture, BS1, BL18, BL19, BL8000 + RCV1, A6, M5, M3, A1, H5, TR1

Dyssegaard
Top 500 Contributor
Copenhagen, Denmark
Posts 146
OFFLINE
Bronze Member
@MrAndersen:

The results from my test of version 2.3.0.18215 are:

- Saving tonetouch listening modes -> I can save new modes. I made a new one called “relaxed” on my A1 and H8. When I activated it on my A1, tonetouch mode was reset. When I activated it on my H8 the predefined “podcast” mode was activated instead. Predefined modes works fine.

ANC button is now available on H8 and works as expected Big Smile

- Fixing of missing iTunes logos -> All logos are now displayed, but when I try to play the LAST station in my favorite list, my M5 goes limbo and skips to the previos played station. After that, I have to restart the M5 to get it back to normal Wink. The problem is present on both iPhone and iPad versions.

Best regards - Dyssegaard

Family room: Beovision 11-40 / Beosound Core, Beolab 3 (front), Beolab 8000 / R1 (back), Beolab 2 (sub), AppleTV 4K, Chromecast. Bedroom: Beoplay M5. Home office: Beolit 12. Travel: Beoplay H8, Beoplay A1. NAS: WD My Cloud Home / Plex DLNA Server.

mbolo01
Top 100 Contributor
Annecy - France
Posts 985
OFFLINE
Gold Member
mbolo01 replied on Wed, Jan 30 2019 9:01 PM
Dyssegaard:

- Saving tonetouch listening modes

@MrAndersen: it would be perfect if the H5 could preserve the personal ToneTouch settings after a power off/on, but it seems that B&O is not making any progress in fixing this issue introduced by the latest product software mid last year.

BS Moment, BS Core, BS Ouverture, BS1, BL18, BL19, BL8000 + RCV1, A6, M5, M3, A1, H5, TR1

Dyssegaard
Top 500 Contributor
Copenhagen, Denmark
Posts 146
OFFLINE
Bronze Member
@MrAndersen:

I have noticed that v2.3.0.18245 is available in the App store with the following release notes:

It would be nice, if you would inform the beta testers, that the current beta is over and that an official version is available.

I have installed it, and it seems that the problems I have reported in the 2.3 beta have been fixed Big Smile

Best regards - Dyssegaard

Family room: Beovision 11-40 / Beosound Core, Beolab 3 (front), Beolab 8000 / R1 (back), Beolab 2 (sub), AppleTV 4K, Chromecast. Bedroom: Beoplay M5. Home office: Beolit 12. Travel: Beoplay H8, Beoplay A1. NAS: WD My Cloud Home / Plex DLNA Server.

mbolo01
Top 100 Contributor
Annecy - France
Posts 985
OFFLINE
Gold Member
mbolo01 replied on Sat, Feb 2 2019 6:04 PM
Dyssegaard:

It would be nice, if you would inform the beta testers, that the current beta is over and that an official version is available.

This is recurrent since the beta program exists unfortunately. I’m regularly checking if market version Is higher than the beta, the only way to stay tuned

BS Moment, BS Core, BS Ouverture, BS1, BL18, BL19, BL8000 + RCV1, A6, M5, M3, A1, H5, TR1

laseralex
Not Ranked
Posts 56
OFFLINE
Bronze Member

Where can I find out more about "Multi-user" mentioned in the release notes?

2x Beosound Moment
4x Beosound Essence Mk II
3x Beolab 8000
1x Beolab 6000
1x Beolab 3
3x Beolab 2
2x BeoPlay M5
1x BeoPlay A6
8x Essence Remote

laseralex
Not Ranked
Posts 56
OFFLINE
Bronze Member

Where can I find out more about "Multi-user" mentioned in the release notes?

2x Beosound Moment
4x Beosound Essence Mk II
3x Beolab 8000
1x Beolab 6000
1x Beolab 3
3x Beolab 2
2x BeoPlay M5
1x BeoPlay A6
8x Essence Remote

micr0g
Not Ranked
kalamata
Posts 6
OFFLINE
Bronze Member
micr0g replied on Sun, Feb 3 2019 8:45 PM

So this is a bug of the latest 5.0.7 update?

i‘m asking because I bought the earphones before 3 days so they came with that version.

It’s really annoying to open the app first before your music.

Come one B&O you have a great sound and you throw away your reputation with little things like this.

MrAndersen
Top 500 Contributor
Posts 193
OFFLINE
Bronze Member

@Dyssegaard: You are right, I will do this going forward. Be aware that event though the version number is higher in the app store it is not different from what you have, just another built from the same "place". We released friday using phased release. That means only 5 % of our users are updated, if you go to the app store you will always get the latest. 

@mbolo01: The product is supposed to save it but apparently the H5s doesn't do that. We will need special treatment for it, we have a bug for this already

@Dyssegaard: The last favorite problem sounds like a product issue, I'm creating a bug for it

@laseralex: Multiuser means that the products can now exist on more than one account. Before you removed it from any previous accounts when adding it to yours

@micr0g: This should have been fixed in the last beta that was send out. It always said that there was a new version for some products

@Fansastic: If we can get a hold of the images. For some of the older products it has been surprisingly hard to get a hold of the image assets. Picture selection for the core, essence and blc is on the roadmap. 

@Kuyttendaele: Our cloud assets are not correct, that is why it is working for me and not for you. I'm running on test servers. I will have this fixed ASAP

Millemissen
Top 10 Contributor
Flensborg, Denmark
Posts 12,100
OFFLINE
Bronze Member

MrAndersen:

@Dyssegaard: You are right, I will do this going forward. Be aware that event though the version number is higher in the app store it is not different from what you have, just another built from the same "place". We released friday using phased release. That means only 5 % of our users are updated, if you go to the app store you will always get the latest. 

Not sure I understand that!

I’ve - yesterday - installed the rgular version from the app store, which is 18245 

The latest beta - as offered using Testflight - is 18215.

Is the 18245 a later version?

Which one should I use?

Which one should I use, if I want to continue testing the beta work?

MM

There is a tv - and there is a BV.

Dyssegaard
Top 500 Contributor
Copenhagen, Denmark
Posts 146
OFFLINE
Bronze Member
MrAndersen:

@Dyssegaard: The last favorite problem sounds like a product issue, I'm creating a bug for it

@MrAndersen:

As I wrote yesterday, after I installed the official version from the app store, the problem is gone.

Best regards - Dyssegaard

Family room: Beovision 11-40 / Beosound Core, Beolab 3 (front), Beolab 8000 / R1 (back), Beolab 2 (sub), AppleTV 4K, Chromecast. Bedroom: Beoplay M5. Home office: Beolit 12. Travel: Beoplay H8, Beoplay A1. NAS: WD My Cloud Home / Plex DLNA Server.

MrAndersen
Top 500 Contributor
Posts 193
OFFLINE
Bronze Member

Sorry that was a bit technical. Codewise I always keep them in sync, it is just a different build that I do especially for the review, usually a little later than the last beta. There is not need to switch to the app store version. I will from now on make sure they use the same version to avoid confusion. 

micr0g
Not Ranked
kalamata
Posts 6
OFFLINE
Bronze Member
micr0g replied on Mon, Feb 4 2019 9:25 PM

Hi and thanks for the answer.

I’m talking about the same issue as @mbolo01

Do you know if the E6 has the same issue?

 

Millemissen
Top 10 Contributor
Flensborg, Denmark
Posts 12,100
OFFLINE
Bronze Member

MrAndersen:

Sorry that was a bit technical. Codewise I always keep them in sync, it is just a different build that I do especially for the review, usually a little later than the last beta. There is not need to switch to the app store version. I will from now on make sure they use the same version to avoid confusion. 

I guess that was meant for me.

I on the beta....again 🙂

By the way ‘my’ little problem (the app does not remember the settings, you know) is still there.

MM

There is a tv - and there is a BV.

kuyttendaele
Top 150 Contributor
Posts 436
OFFLINE
Founder

MrAndersen:

@Kuyttendaele: Our cloud assets are not correct, that is why it is working for me and not for you. I'm running on test servers. I will have this fixed ASAP

Indeed... Pictures of the S3 are ok!

But.. after installing the latest version (yesterdat 4/2) the app crashes every time I try to connect to the S3. A1 is without problems.

Karel.

 

MrAndersen
Top 500 Contributor
Posts 193
OFFLINE
Bronze Member

@Kuyttendaele: That was bad, found it and fixed. Updating today, will be available for you after apple review

@millemissen: I know, changed a lot in how it is loaded, but it didn't worked. From the guy internally they simply disappear from the phone storage. I'm still on it

 

Regarding the Toneotuch being forgotten for H5 and more. We cannot reproduce this, it is rememberred correctly in our tests. I will contact the product team

poodleboy
Top 500 Contributor
Posts 224
OFFLINE
Bronze Member

double. sorry

poodleboy
Top 500 Contributor
Posts 224
OFFLINE
Bronze Member

MrAndersen:

@Kuyttendaele: That was bad, found it and fixed. Updating today, will be available for you after apple review

@millemissen: I know, changed a lot in how it is loaded, but it didn't worked. From the guy internally they simply disappear from the phone storage. I'm still on it

Regarding the Toneotuch being forgotten for H5 and more. We cannot reproduce this, it is rememberred correctly in our tests. I will contact the product team

@MrAndersen. I asked earlier on the wrong thread but is Tune In Radio for Essence 1 no longer supported on app? The stations don't appear on screen or play. Other items and airplay still function. I am on last Essence 1 software and Tune In came and went with different app updates. Or maybe my Essence is failing. Thank you. 

kuyttendaele
Top 150 Contributor
Posts 436
OFFLINE
Founder

MrAndersen:

@Kuyttendaele: That was bad, found it and fixed. Updating today, will be available for you after apple review

It's working! Thanks for the very quick fix :-)

Karel.

 

jans
Top 200 Contributor
Belgium
Posts 382
OFFLINE
Bronze Member
jans replied on Wed, Feb 6 2019 9:58 AM
@MrAndersen

With today’s update the link to the product configuration pages seems broken. When I click “configureren” the app tries to go to the Product setup pages, but doesn’t succeed, and returns to the app’s main page
raveny
Not Ranked
Posts 10
OFFLINE
Bronze Member
raveny replied on Wed, Feb 6 2019 11:25 AM

Are you going to add the possibility to change the BV Eclipse cover colour like in the BS 1 and 2 product settings menu?

Dyssegaard
Top 500 Contributor
Copenhagen, Denmark
Posts 146
OFFLINE
Bronze Member
jans:

@MrAndersen

With today’s update the link to the product configuration pages seems broken. When I click “configureren” the app tries to go to the Product setup pages, but doesn’t succeed, and returns to the app’s main page

I have the same problem Sad

Best regards - Dyssegaard

Family room: Beovision 11-40 / Beosound Core, Beolab 3 (front), Beolab 8000 / R1 (back), Beolab 2 (sub), AppleTV 4K, Chromecast. Bedroom: Beoplay M5. Home office: Beolit 12. Travel: Beoplay H8, Beoplay A1. NAS: WD My Cloud Home / Plex DLNA Server.

mbolo01
Top 100 Contributor
Annecy - France
Posts 985
OFFLINE
Gold Member
mbolo01 replied on Wed, Feb 6 2019 8:19 PM
jans:

@MrAndersen

With today’s update the link to the product configuration pages seems broken. When I click “configureren” the app tries to go to the Product setup pages, but doesn’t succeed, and returns to the app’s main page

+1

Fortunately you can still use your browser to fill the gap.

BS Moment, BS Core, BS Ouverture, BS1, BL18, BL19, BL8000 + RCV1, A6, M5, M3, A1, H5, TR1

Dion
Not Ranked
Perth, Australia
Posts 23
OFFLINE
Bronze Member
Dion replied on Thu, Feb 7 2019 1:41 AM

Hi MrAndersen,

I am having a new problem where my devices appear in the app, but as soon as I go to play something I get a series of error messages. First - "added to play queue", then -  "could not insert into play queue", then finally -  "besound 2 is not reachable"

I have been having these issues with the last few versions of the app. Sometimes powering the device on/off will resolve it, other times it won't. Sometimes uninstalling/re-installing the app will resolve it, other times it won't. I do not believe it is a network issue, as most of my products (see list below, plus a recent addition of a beosound2) are hard-wired. It happens to both wired and wifi products. When this happens, I usually resort to chrome-casting my music which always works (another reason I do not believe this is a network issue).

I have the latest firmware and am on the beta program for the app.

Has anyone else experienced this problem?

Dion.


BeoVision Avant55 Mk1; Theatre with BeoSystem4; BeoPlay A9; BeoPlay A6; BeoPlay M5; BeoPlay H3 ANC

..and it all started 15 years ago with a pair of B&O A8 Earphones...

MrAndersen
Top 500 Contributor
Posts 193
OFFLINE
Bronze Member

@Jans: The configuration page issue has been fixed, timing issue that for some reason appeared more frequently on non-english phones

@Dion: That sounds like either a product problem or a network problem. That is hard for me to investigate and I must ask you to contact support. Is specific for that product or is it happening to all products?

Dion
Not Ranked
Perth, Australia
Posts 23
OFFLINE
Bronze Member
Dion replied on Thu, Feb 7 2019 8:24 AM

Hi MrAnderson,

It is a problem on all the "speakers", that is, there is no problem on the Avant or the BeoSystem4. I don't think this it's a network issue (for the reasons in my original post), to me it seems to be an issue between the app and the products. Should I still pursue this through product support?

BeoVision Avant55 Mk1; Theatre with BeoSystem4; BeoPlay A9; BeoPlay A6; BeoPlay M5; BeoPlay H3 ANC

..and it all started 15 years ago with a pair of B&O A8 Earphones...

Millemissen
Top 10 Contributor
Flensborg, Denmark
Posts 12,100
OFFLINE
Bronze Member

jans:
@MrAndersen

 

With today’s update the link to the product configuration pages seems broken. When I click “configureren” the app tries to go to the Product setup pages, but doesn’t succeed, and returns to the app’s main page

Same for me now on version 18302  (from 06.01.2019) - just tested.

MM

There is a tv - and there is a BV.

tobeyone
Top 500 Contributor
Posts 97
OFFLINE
Founder
tobeyone replied on Thu, Feb 7 2019 10:18 AM
Dion:

Hi MrAndersen,

I am having a new problem where my devices appear in the app, but as soon as I go to play something I get a series of error messages. First - "added to play queue", then - "could not insert into play queue", then finally - "besound 2 is not reachable"

I have been having these issues with the last few versions of the app. Sometimes powering the device on/off will resolve it, other times it won't. Sometimes uninstalling/re-installing the app will resolve it, other times it won't. I do not believe it is a network issue, as most of my products (see list below, plus a recent addition of a beosound2) are hard-wired. It happens to both wired and wifi products. When this happens, I usually resort to chrome-casting my music which always works (another reason I do not believe this is a network issue).

I have the latest firmware and am on the beta program for the app.

Has anyone else experienced this problem?

Dion.

I had exactly this problem with my BS2. I didn’t think it was a network issue, but it was. Sorted it by hard wiring, now no problems at all.
Page 2 of 4 (124 items) < Previous 1 2 3 4 Next > | RSS
Beoworld Security Certificate

SSL