Sign in   |  Join   |  Help
Click here to change your Beoworld Account Details

Beolab 4000 does not respond to audio input, how to fix?

rated by 0 users
Not Answered This post has 0 verified answers | 5 Replies | 2 Followers

jshac
Not Ranked
2 Posts
OFFLINE
Bronze Member
jshac posted on Fri, Oct 12 2018 6:18 AM

Hi,

I have a pair of Beolab 4000. I connected them to my apple airport express. Recently, one speaker does not respond to audio input while the other works fine. I've tested cables and power codes, but they seem to be fine. If I pull out the power code and put it back while it has an audio input signal, the speaker usually works. But it rarely wakes up from the idle state.

Could you advise me how to fix this kind of issue?

Thanks,

J

All Replies

Steve at Sounds Heavenly
Top 75 Contributor
The cable workshop, Leics, UK
1,119 Posts
OFFLINE
Gold Member

Hi J,

Welcome to Beoworld!  If you unplug the cables from both speakers and swap them over, does the fault stay on the same speaker or move to the other speaker please?  This can help you to see if you have a speakers fault or a cable issue.

Are both speakers set to "Line" mode using the small switches at the back?  If a switch has been knocked to the wrong position, this could cause the fault that you described.

Kind regards, Steve.

Steve.

www.soundsheavenly.com

Sounds Heavenly are proud to sponsor BeoWorld!

jshac
Not Ranked
2 Posts
OFFLINE
Bronze Member
jshac replied on Fri, Oct 12 2018 7:45 PM

Hi Steve,

Thanks for welcoming me!

The speakers have been working fine for some years. The problem is a recent development. I switched the line in cables between the two speakers and the problem stayed with the same speaker. So I guess it is not a cable issue. I did the same test with power cables and found no issues. Both are in the "Line" mode. As I said, if I plug in and out the power cable couple of times, it catches the signal and makes sound. However, it doesn't wake up once it goes to the suspend mode unless I pull in and out the power cable again.

Best,

J

Jon
Top 500 Contributor
Hampshire, United Kingdom
191 Posts
OFFLINE
Gold Member
Jon replied on Fri, Oct 12 2018 9:17 PM
Have you tried some contact cleaner and compressed air? Smile
Millemissen
Top 10 Contributor
Flensborg, Denmark
10,896 Posts
OFFLINE
Bronze Member

https://forum.beoworld.org/forums/p/23794/199468.aspx

MM

There is a tv - and there is a BV.

h1npw
Top 75 Contributor
West Bridgford, Nottingham.
1,049 Posts
OFFLINE
Founder
h1npw replied on Sat, Oct 13 2018 9:25 AM

You beat me to it, MM!

 

Page 1 of 1 (6 items) | RSS
Beoworld Security Certificate

SSL