Sign in   |  Join   |  Help

Ziggo media box

rated by 0 users
Not Answered This post has 0 verified answers | 13 Replies | 0 Followers

koning
Top 25 Contributor
holland
4,183 Posts
OFFLINE
Bronze Member
koning posted on Sun, Sep 16 2018 5:38 PM

Nu het downloaden steeds meer aangepakt word door Brein zit ik te denken aan de media box van Ziggo.

Mijn vraag is,kan ik op die manier ook netflix krijgen en werkt het probleemloos.

Iemand ervaring met de mediabox van Ziggo?

All Replies

Leko
Top 500 Contributor
158 Posts
OFFLINE
Bronze Member
Leko replied on Sun, Sep 16 2018 10:05 PM

Ja. Mediabox werkt prima. Ik heb er i.i.g. weinig problemen mee. Ook Netflix werkt prima. Je bent natuurlijk altijd afhankelijk van storingen bij Ziggo. 

 

Maar als je het alleen maar om Netflix gaat kan je beter een chromecast aanschaffen. App downloaden en afspelen via chromecast.  Werkt uitstekend. 

Leko
Top 500 Contributor
158 Posts
OFFLINE
Bronze Member
Leko replied on Sun, Sep 16 2018 10:06 PM

Ja. Mediabox werkt prima. Ik heb er i.i.g. weinig problemen mee. Ook Netflix werkt prima. Je bent natuurlijk altijd afhankelijk van storingen bij Ziggo. 

 

Maar als je het alleen maar om Netflix gaat kan je beter een chromecast aanschaffen. App downloaden en afspelen via chromecast.  Werkt uitstekend. 

Leko
Top 500 Contributor
158 Posts
OFFLINE
Bronze Member
Leko replied on Sun, Sep 16 2018 10:07 PM

Sorry voor de dubbelpost. Ik was te ongeduldig.

koning
Top 25 Contributor
holland
4,183 Posts
OFFLINE
Bronze Member
koning replied on Mon, Sep 17 2018 8:44 AM

Het is inderdaad alleen voor netflix.

Moet van de week toch langs mijn dealer neem ik gelijk de chromecast mee.

Goeie tip!

 

Alleyman
Top 500 Contributor
75 Posts
OFFLINE
Bronze Member
Of een Apple TV.

Die is weer te bedienen met je B&O afstandsbediening!
koning
Top 25 Contributor
holland
4,183 Posts
OFFLINE
Bronze Member
koning replied on Mon, Sep 17 2018 8:32 PM

en die is ook bedraad,daar is natuurlijk ook weer wat van te zeggen.

ff een dropout in de wifi en het beeld staat vast.

Beobuddy
Top 25 Contributor
Utrecht, The Netherlands
3,503 Posts
OFFLINE
Founder

Als je wifi niet in orde is, dan zal de Chromecast ook niet lekker werken.

Zowel de AppleTV als de Chromecast kunnen zonder kabel over de wifi spelen.

Beofrank
Top 500 Contributor
69 Posts
OFFLINE
Bronze Member
Beofrank replied on Tue, Sep 18 2018 10:13 AM

Of een android box

 

Via de puc weer te bedienden Whistle

 

https://www.bol.com/nl/p/mxq-pro-android-tv-box-4k-met-kodi-17-6-android-7-1-2-1gb-8gb-s905w/9200000057009432/

 

Productbeschrijving

Wilt u de functies van uw televisie uitbreiden en zo talloze mogelijkheden creëren? Dan is de MXQ Pro Android Tv Box, met de best mogelijke chipset, perfect voor u! Door middel van een Quadcore-processor S905w werkt deze nu razendsnel! Daarnaast ondersteunt de MXQ Pro Android Tv Box ook 4K-resolutie, oftewel Ultra HD.

Werking en Kodi

Hoe werkt dit en gaat het gemakkelijk? Met de aansluiting van deze MXQ Pro Android Tv Box verbindt u in principe een kleine computer met uw televisie. Het enige wat uw televisie nodig heeft, is een HDMI-aansluiting en er moet een stopcontact in de buurt zijn. Als de Tv Box eenmaal is aangesloten, gaat het heel gemakkelijk. De Android 7.1.2 werkt zoals ieder Android-systeem, u kunt talloze applicaties downloaden via de Google Playstore.(netflix)  Het is ook mogelijk te gamen via de Tv box. Kodi staat geïnstalleerd op de Tv box (zonder illegale add-ons).

Internet en apps

Het is ook mogelijk Facebook, Twitter, Skype, Instagram,Netflix etc. te downloaden. Ook ondersteunt het kastje 3D-games. U kunt allerlei apps en programma's downloaden via de Playstore en het internet. Deze MXQ Pro Android Tv Box maakt uw televisie zo nog veel uitgebreider dan een Smart TV. Daarnaast is het kastje klein, licht en mobiel zodat u het gemakkelijk mee kunt nemen. Internet verkrijgt het kastje met Wifi, een ethernet kabel of een dongle. De Tv Box kan tevens ook Ultra HD-kwaliteit aan.

Getest op Ziggo Go en KPN

De Chipset ondersteunt de software van Ziggo Go en KPN interactieve televisie. Dit is nadrukkelijk getest.

Handigheden voor bij de Mxq Pro

Wat goed gepaard gaat met de Tv Box is de Mini draadloos toetsenbord Black met Airmouse of de Mini draadloos toetsenbord White met Airmouse. Met deze draadloze toetsenborden kunt u nog makkelijker navigeren op de MXQ Pro Android Tv Box, hier zit ook nog een panel bij die u als muis kunt gebruiken

https://www.xiaomiproducts.nl/mxq-pro-4k-tv-box-android-71.html?gclid=EAIaIQobChMI74S--JjE3QIVg7HtCh3L2wZzEAQYAiABEgJ3QfD_BwE

 

Rombeek
Top 500 Contributor
104 Posts
OFFLINE
Bronze Member

Staat de Ziggo "Horizon" Mediabox overigens wel in de PUC-lijst?

Overweeg om de box op m'n BV7-40 mk3 aan te sluiten i.p.v. huidige Humax 5200c

 

Beobuddy
Top 25 Contributor
Utrecht, The Netherlands
3,503 Posts
OFFLINE
Founder
Beobuddy replied on Tue, Sep 18 2018 10:15 PM

Android boxjes zijn niet de beste keuze. Daar heb ik diverse van liggen  

Heb hier zelf ook Nvidia Shield met Netflix, Kodi, Primevideo etc. 

Werkt als een speer. 

Maar zodra het op Netflix aankomt, heb je enkel stereo geluid, geen 5.1 Dolby Digital. 

Gebruik voor Netflix een ATV 4K zodat het DD+ signaal wat door Netflix wordt uitgestuurd, realtime wordt teruggebracht naar DD5.1.

Met alle Android, dus opensource, boxjes heb je een uitdaging. 

Beofrank
Top 500 Contributor
69 Posts
OFFLINE
Bronze Member

Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo, heeft een nieuwe Horizon 4-settopbox met ondersteuning voor scherpe 4K-beelden gepresenteerd.

 

De nieuwe Horizon 4-mediabox wordt de komende maanden aangeboden aan een kleine groep Ziggo-klanten in Nederland. Dat maakte Liberty Global woensdagmiddag bekend. Volgend jaar zal de nieuwe mediabox voor meer mensen beschikbaar komen. Het apparaat, dat toegang biedt tot onder andere live-zenders en on-demand programma's, krijgt allerlei software-verbeteringen, waardoor bijvoorbeeld het zappen tussen zenders sneller gaat.  

De apps van Netflix en YouTube op de Horizon 4-box ondersteunen al beelden met de hogere 4K-resolutie. Consumenten kunnen net als met de huidige mediabox opnames van programma’s in de cloud opslaan. Later komen ook meer online zenders beschikbaar. 

Nog geen 4K-zenders bij Ziggo

Hoewel de nieuwe box geschikt is voor het doorgeven van 4K-zenders, heeft Ziggo hier nog geen concrete plannen voor. Dat zou volgens Ziggo kunnen veranderen zodra voldoende klanten de nieuwe settopbox in huis hebben en daadwerkelijk 4K-tv kunnen ontvangen. Concurrent KPN biedt momenteel drie zenders in 4K-kwaliteit aan bij zijn duurste abonnement.

De afstandsbediening bij de nieuwe box beschikt over spraakbesturing: gebruikers kunnen met stemcommando's onder meer zoeken naar programma's en films om on-demand te kijken. De Ziggo Go-app krijgt ook een verbeterde verise, waarbij kijkers bijvoorbeeld automatisch programma's verder kunnen kijken waar ze gebleven waren op verschillende apparaten.

Interface overal hetzelfde

De interface van de Horizon 4-box is nu precies hetzelfde als de interface van de apps voor telefoons en tablets en de site. Daarmee is het geen opvallend nieuwe interface, maar dat is volgens Ziggo juist de bedoeling.

De nieuwe box heeft geen harde schijf meer voor het opnemen van programma's. Alles gebeurt nu in de cloud en daarom is er ook geen limiet meer in het aantal programma's dat klanten tegelijkertijd kunnen opnemen. Over de maximale opslagruimte die klanten voor opnames krijgen zegt Ziggo later meer bekend te maken.

De nieuwe box is toegespitst op het verder kijken tussen verschillende apparaten. Wie een programma pauzeert op tv, kan makkelijk op zijn tablet verder kijken en andersom. Klanten kunnen de nieuwe box ook bedienen met bijvoorbeeld hun telefoon of tablet.

Suggesties op basis van kijkgedrag

Ook kijkt de box naar het kijkgedrag van gebruikers, om persoonlijke aanbevelingen te doen. Dat wordt niet alleen gebaseerd op de zenders en programma's die worden gekeken, maar ook op series en films die worden gestreamd en gehuurd. Ziggo vraagt klanten toestemming en zegt de data anoniem te verzamelen. Volgens de provider zijn er nog "geen concrete plannen" om meer te doen met die gedragsdata, bijvoorbeeld op het gebied van advertenties.  

De box is uit het zicht te plaatsen. Hij heeft rondom 1 centimeter ruimte nodig voor een goede ventilatie en de afstandsbediening werkt via radiosignalen. Daardoor is de box ook achter een kastdeurtje te zetten.

Zowel de afstandsbediening als het instellingenmenu zijn versimpeld. Uit het menu zijn tientallen ongebruikte of overbodige opties geschrapt. De afstandsbediening is van 88 knoppen op het oude model naar minder dan 25 op het nieuwe model gegaan. 

KPN biedt enkele 4K-zenders

KPN biedt al langer 4K-abonnementen aan met drie zenders in 4K-kwaliteit: muziekkanaal Xite 4K, Insight en LoveNature. Ook zijn bij KPN enkele films in 4K te bekijken. 

Tijdens het WK Voetbal in Rusland afgelopen zomer bood de publieke omroep al 4K-uitzendingen aan, maar slechts een kleine groep kijkers kon de beelden in de hoogste kwaliteit ontvangen. 

 

https://www.bright.nl/nieuws/artikel/4422161/ziggo-horizon-4-mediabox-4k-ultra-hd-nederland

 

chucky
Top 500 Contributor
245 Posts
OFFLINE
Gold Member
chucky replied on Sat, Oct 13 2018 7:02 AM
Ja ik heb ze laten laden in de slaapkamers samen met een update van Apple tv. Overigens de 5050 humax sw ook laten updaten, zapt echt heel snel. Die Horizon box was een drama ding, weet nu hoe het nu is maar die draait nog wel is een update.

Als ik je mag adviseren zou ik gewoon alle puc’s laten laden en eventueel dan later een horizon box kopen als je het nodig vind. Ik vind de laatste puc echt prima en ik heb 3 humax 2x 5050 en een 5400.
koning
Top 25 Contributor
holland
4,183 Posts
OFFLINE
Bronze Member
koning replied on Sat, Oct 13 2018 9:28 AM

Appletv 3 gekocht met puc kabeltje.

Werkt perfect

Page 1 of 1 (14 items) | RSS
Beoworld Security Certificate

SSL