Sign in   |  Join   |  Help
Click here to change your Beoworld Account Details

BeoGram 1203 single channel sound

rated by 0 users
Answered (Verified) This post has 1 verified answer | 4 Replies | 0 Followers

Christian Leicht
Not Ranked
Aarhus, Denmark
46 Posts
OFFLINE
Silver Member
Christian Leicht posted on Mon, May 7 2018 6:22 PM

Hi there! 

I am restoring an BeoGram 1203. It will only play sound in the left speaker. I have checked that the connections is soldered correctly to the "motherboard" so the issue must be in the tonearm.

Is there a guide on how to dissesamble the tonearm and resolder the connections?

Thanks,

Christian 

Kind Regards,

Christian Leicht

Answered (Verified) Verified Answer

Christian Leicht
Not Ranked
Aarhus, Denmark
46 Posts
OFFLINE
Silver Member

I cleaned all the oxidated connections and everything is working. Thank you.

Kind Regards,

Christian Leicht

All Replies

Søren Mexico
Top 10 Contributor
Mexico City
6,111 Posts
OFFLINE
Gold Member

Take off the pickup and check resistance from the 4 pins to wire solder points, if ok check your pickup

Collecting Vintage B&O is not a hobby, its a lifestyle.

Christian Leicht
Not Ranked
Aarhus, Denmark
46 Posts
OFFLINE
Silver Member

Søren Mexico:

Take off the pickup and check resistance from the 4 pins to wire solder points, if ok check your pickup

 

Hi Søren,

I should have mentioned that i have tried with 2 different pickups, and checked the connection from the DIN to the "motherboard".

I will try your suggestion and return. Thank you.

Kind Regards,

Christian Leicht

Dillen
Top 10 Contributor
Copenhagen / Denmark
10,424 Posts
ONLINE
Founder
Moderator

Do the checks with the deck in PLAY mode to avoid the muting contact shorting everything.

Martin

Christian Leicht
Not Ranked
Aarhus, Denmark
46 Posts
OFFLINE
Silver Member

I cleaned all the oxidated connections and everything is working. Thank you.

Kind Regards,

Christian Leicht

Page 1 of 1 (5 items) | RSS
Beoworld Security Certificate

SSL