Sign in   |  Join   |  Help

Set up problems with Beosound Shape

rated by 0 users
Not Answered This post has 0 verified answers | 32 Replies | 0 Followers

gordongofer
Not Ranked
8 Posts
OFFLINE
Bronze Member
gordongofer posted on Sat, Apr 28 2018 10:38 PM

Ive installed a 6 tile, one amp Shape but im having problems with the set up. The product came up on the app as a shape, but didnt offer me a screen to put in the design ID. 

What i have now is basically a core with some speakers attached. The app shows it as a core. Ive looked everywhere for advice, reset, and tried every possible way of rebooting it, as well as talking to my dealer. 

Ive tried it via wifi, wired by cat 7, etc etc. 

It strikes me as a software problem, but it is the latest release. 

Is anyone else having this problem?

All Replies

elephant
Top 10 Contributor
AU
8,219 Posts
OFFLINE
Founder
Duels:

CB:

Here is the definitive configuration for the "trio on the wall" effect :

Nice one

Fuels & I appreciate the humour LaughingLaughing

BeoNut since '75

Millemissen
Top 10 Contributor
Flensborg, Denmark
14,585 Posts
OFFLINE
Bronze Member

So....who will present the ‘most fancy’ Shape design  Laughing

MM

 

There is a tv - and there is a BV.

elephant
Top 10 Contributor
AU
8,219 Posts
OFFLINE
Founder
Millemissen:

So....who will present the ‘most fancy’ Shape design

MM

There is a tv - and there is a BV.

(*) (*) ?

BeoNut since '75

CB
Top 75 Contributor
> You are Here <
1,757 Posts
OFFLINE
Gold Member
CB replied on Sat, May 5 2018 12:30 PM
Millemissen:
So....who will present the ‘most fancy’ Shape design

No, no and NO!

I will NOT draw the “philharmonic on the wall” !!! Devil
CB
Top 75 Contributor
> You are Here <
1,757 Posts
OFFLINE
Gold Member
CB replied on Sat, May 5 2018 8:17 PM
elephant:
Fuels & I appreciate the humour

I can easily imagine [spell_checker/on] “Fuels” [spell_checker/off] is your [French_President/on] “delicious” [French_President/off] wife Sue

Embarrassed
elephant
Top 10 Contributor
AU
8,219 Posts
OFFLINE
Founder
CB:

I can easily imagine [spell_checker/on] “Fuels” [spell_checker/off] is your [French_President/on] “delicious” [French_President/off] wife Sue

Well spotted !

I just tend to go *BANG* and hit “Post”

And yes, I for one understood Macron’s intent (“delightful”) and was pleased to here the French word does have have a double meaning :)

And I will tell Sue she is delicious :))

We just watched a program on champagne ... so that SY be our next destination rather than ...

BeoNut since '75

elephant
Top 10 Contributor
AU
8,219 Posts
OFFLINE
Founder
CB:

I can easily imagine [spell_checker/on] “Fuels” [spell_checker/off] is your [French_President/on] “delicious” [French_President/off] wife Sue

And it was Duels ... not Sue !

BeoNut since '75

Duels
Top 50 Contributor
England
2,551 Posts
OFFLINE
Bronze Member
Duels replied on Sun, May 6 2018 12:47 PM
elephant:

And it was Duels ... not Sue ! BeoNut since '75

Easy to confuse us.
elephant
Top 10 Contributor
AU
8,219 Posts
OFFLINE
Founder
Duels:

Easy to confuse us.

Laughing

BeoNut since '75

bestbuy1111
Not Ranked
4 Posts
OFFLINE
Bronze Member

Can I replace the Core with another device? eg Airport Express



CasperI
Top 500 Contributor
93 Posts
OFFLINE
Bronze Member

Yes you can. But you will need the Core for the initial setup, as it transfers the design ID to the amplifier.

Afterwords you can replace it with any source that got a optical output. Tried it myself with a Sonos Connect hidden behind a tile and works perfect 👌🏼 

SteveCuz
Not Ranked
14 Posts
OFFLINE
Bronze Member

Having issues getting the Shape setup correctly. Local B&O guys have been out 3 times now and they're coming back Friday. Seem to be hitting a wall. My shape design won't load (unknown error - how useful) and they've tried swapping out the core and the amps now too. I've 2 amps and 6 speakers. Also seems to be an issues driving the speakers correctly connected to the 2nd amp (very faint and get a crack when you connect or sometime when you change tracks).

They seem to be at a loss but are going to try and swap cables etc.

Anyone been through this or can give an tips at all?

Here are the recurring items in the log file

Soundwall: Failed to update firmware

Soundwall: Enter error stat, SlaveUpgradeFailed

If you go into setup you get:

Status: Error

Number of amplifiers: 2

Design ID: N/A

Name: N/A

Error Message: SlaveUpgradeFailed

A2B Message: ready

If I try and load design I enter the Design ID then it finds it and show me the correct image and says does our picture match your shape design? I click Yes then it spins and says Unknown error

Any help would be massively appreciated!

Thanks

Millemissen
Top 10 Contributor
Flensborg, Denmark
14,585 Posts
OFFLINE
Bronze Member

https://youtu.be/2-7hBZXn1Bw

MM

There is a tv - and there is a BV.

CasperI
Top 500 Contributor
93 Posts
OFFLINE
Bronze Member

Try to go to the configuration tool and build your Shape design once again.

You will now get a different design ID for the same design. Try the new design ID.

This sometimes solve the problem with the “Unknown error”.

 

BTW: When making a factory reset of the Core it will only reset the 1. amplifier.

So to reset amp 2 you will have to connect it directly to the Core and make a factory reset once again.


Hope some of this can help you Smile

SteveCuz
Not Ranked
14 Posts
OFFLINE
Bronze Member
SteveCuz replied on Thu, Sep 26 2019 10:37 AM

Brilliant, thanks for the Video Link and the tip re reset.

In the throws of things and swapping out components I think something has been missed and would like as much info to give to the installer tomorrow.

I think the issue came from the fact that the initial setup was an ex demo system with one amp and 4 speakers and then a brand new amp and 2 further speakers have been added but the system can't set itself properly. Maybe it wasn't fully reset.

Page 2 of 3 (33 items) < Previous 1 2 3 Next > | RSS
Beoworld Security Certificate

SSL