Sign in   |  Join   |  Help

Moment : Heartbeat - Jukebox lose connection

rated by 0 users
Not Answered This post has 0 verified answers | 3 Replies | 1 Follower

volvoxc
Not Ranked
44 Posts
OFFLINE
Bronze Member
volvoxc posted on Tue, Sep 26 2017 4:17 PM

I have Ubiquiti Access Point, 2.4 + 5 GHz. 

Both connected to same AP and frequency.

I just got a new Jukebox as the old suddently started to restart every minute.

After that, the Jukebox lose connection every minunte or so, then it reconnects.

I have then connected it to a 4G Huawei router, and there it seems to work better.

When connection is lost, the Radio / music continues to play.

Any suggestions?

 

Does it have problems with some encryptions?

Are there problems with some channels?

Does it prefer 2.4 or 5GHz?

Hints appriciated. Thanks

 

 

All Replies

Opman
Top 200 Contributor
Wilmslow, Cheshire
443 Posts
OFFLINE
Bronze Member
Opman replied on Tue, Sep 26 2017 4:39 PM

Hi

I'm pretty sure that the Moment Juke box (tablet) only connects to your network using 2.4GHz. The 5GHz is reserved for the WiSA connection to speakers if you use them.

Regards

Opman

davidr
Top 500 Contributor
Montréal
172 Posts
OFFLINE
Bronze Member
davidr replied on Wed, Sep 27 2017 4:47 PM

I believe this is correct, regular wifi is on 2.4 and WISA uses the exact same RF band as 5.0ghz, hence if there's WISA, wifi is only 2.4ghz.

Also explains how the BS Core with Airplay uses 2.4 & 5.0, because there's no WISA.

volvoxc
Not Ranked
44 Posts
OFFLINE
Bronze Member

Found the problem, som equipment (that didn't respond on ping) with fixed IP had been connected and made an IP confict.

Correct it is connecting to the 2.4 GHz AP.

Page 1 of 1 (4 items) | RSS
Beoworld Security Certificate

SSL