Sign in   |  Join   |  Help

Doors not opening on Beosound overture 3200

rated by 0 users
Not Answered This post has 0 verified answers | 12 Replies | 2 Followers

brwardle
Not Ranked
14 Posts
OFFLINE
Bronze Member
brwardle posted on Mon, Jun 12 2017 12:57 PM

When putting my hands in front of the glass doors they attempt to open, but instead I just hear a sound like their trying to open but something is stuck. Does anyone have any suggestions on how to inspect what's going on or is this an issue for a specialist repair centre? Also the CD player wont play, the CD turns but wont play. Thanks

All Replies

leosgonewild
Top 50 Contributor
Helsinki, Finland
1,878 Posts
OFFLINE
Bronze Member
Sounds like the wire has jumped of inside..
sassella12
Not Ranked
Italy
1 Posts
OFFLINE
Bronze Member

and the motor rubber belt?

marc
Top 500 Contributor
netherlands
78 Posts
OFFLINE
Bronze Member
marc replied on Mon, Jun 12 2017 5:37 PM

Can you slide the doors by hand?

If so, probably the belt is slipping or is broken, or the endstop on the frame has broken of (happens) which causes the drive mechanism to over rotate past the stop and can cause the doors not opening.

If the doors are not moving or are moving (by hand i mean) somewhat diagonally, changes are that the cable has come undone, or even broke.

The cable is plastic coated steel wire, normally it won't break but i have seen stranger things!

what you can check also is if the clips that hold the doors are all in the same position and are not moving independently from each other, if they don't probable cause will be the drive mechanism.

Good luck! 

brwardle
Not Ranked
14 Posts
OFFLINE
Bronze Member

Thanks for the info. I found a broken belt after opening the unit. Now I need to figure out how to replace it without wrecking the unit, any suggestions?

 

Cheers

brwardle
Not Ranked
14 Posts
OFFLINE
Bronze Member

Thanks for the info. I found a broken belt after opening the unit. Now I need to figure out how to replace it without wrecking the unit, any suggestions?

 

Cheers

leosgonewild
Top 50 Contributor
Helsinki, Finland
1,878 Posts
OFFLINE
Bronze Member
Are you sure the belt is broken? Those belts are strings. Not belts that are circular (I don't know how to explain it)

Post a picture of your broken string/belt
joeyboygolf
Top 25 Contributor
Ely, Cambridgeshire, UK
4,150 Posts
OFFLINE
Bronze Member

There is a rubber band which forms the initial drive from the motor.

Dillen will be able to supply a replacement together with instructions on how to fit it.

Regards Graham

marc
Top 500 Contributor
netherlands
78 Posts
OFFLINE
Bronze Member
marc replied on Wed, Jun 21 2017 12:17 PM

Hi,

the belt is a simple round belt, i do not have te specs, sorry.

to put the belt on you have to remove the wheel on which the steel cables run, it is possible to do so without  removing those cables.

You have to take the circlip from the axle and pull the weel carefully of the axle, as soon as you have the space for it, put the belt on the axle and put the wheel back, after that you can treat the belt arround the pulleys.

good luck!

 

marc
Top 500 Contributor
netherlands
78 Posts
OFFLINE
Bronze Member
marc replied on Wed, Jun 21 2017 12:20 PM

Hi,

I just meassured the belt, its 2 mm thick and about 44 mm in diameter, so you can go shopping!

Beobuddy
Top 25 Contributor
Utrecht, The Netherlands
3,520 Posts
OFFLINE
Founder
Beobuddy replied on Thu, Jun 22 2017 12:33 PM

Original belts are still available (I also have replacement belts, but prefer genuine), as they have more tracking force.

shalom555
Not Ranked
14 Posts
OFFLINE
Bronze Member

Hi,

I am having same problem with my Beosound 3200- humming sound, red stands light blinking but not responding to the buttons on front panel and the Beo 4. Do you have any pictures to help me solve this problem. Any assistance is immensely appreciated.

 

Christian

 

 

 

Guy
Top 50 Contributor
Buckinghamshire
1,566 Posts
OFFLINE
Gold Member
Guy replied on Tue, Aug 13 2019 9:38 AM

shalom555:

Hi,

I am having same problem with my Beosound 3200- humming sound, red stands light blinking but not responding to the buttons on front panel and the Beo 4. Do you have any pictures to help me solve this problem. Any assistance is immensely appreciated.

 

Christian

 

It may be worth checking first that the doors are not locked - see the foot of this page: https://www.beoworld.org/prod_details.asp?pid=953

 

Page 1 of 1 (13 items) | RSS
Beoworld Security Certificate

SSL