Sign in   |  Join   |  Help
Click here to tell us about your new email address

Browse Forum Posts by Tags

Showing related tags and posts for the The Workbench forum. See all tags in the site
  • Beomaster 3000-2: Left Channel Dead

    Hi, this is my first B&o product and my first post on this forum. I should mention that I don't have much experience tweaking with audio equipment but have repaired some computer components in the past. I bought this receiver purely for its aesthetics - I just couldn't help myself. When I...
    Posted to The Workbench (Forum) by junius on Thu, May 24 2012
    Filed under: Vintage Beomaster, Beomaster, Beomaster 3000-2, Dead Channel
  • Penta 1 pop goes the red light

    Just been gifted a pair of penta 1s - very pleased and grateful but suspect I already have a problem. One works fine, converting from red to green light with input and sounds great but the other seems dead. The red light came on when I switched on but then, after about ten seconds, I heard a very quiet...
    Posted to The Workbench (Forum) by westy12 on Fri, Jul 13 2012
    Filed under: internal fuse, Vintage Beomaster
  • Just got a sort of functioning Beomaster 8000 - flashing display

    I took a gamble on an eBay 8000, and received it today. It looks great. Function is more up in the air. Brief test of FM shows it works well, presets work, manual tuning works, volume, other controls work. And I've gotta say it sounds wonderful. Main problem is ongoing flashing of the LED's in...
    Posted to The Workbench (Forum) by Cplyons on Thu, Feb 7 2013
    Filed under: Vintage Beomaster, beomaster 8000 output stage servicing
  • Beomaster 900 (M) transformer

    Hi folks, According to a b&o technician I have a faulty transformer in my beomaster 900 M. The power went to lights and sound simultaneously. Anyone know if/where a replacement can be sourced? Assuming I get one, can anyone recommend someone to replace the part (I live in english south midlands but...
    Posted to The Workbench (Forum) by zincbadger on Fri, Aug 30 2013
    Filed under: Vintage Beomaster, Beomaster, Repair, tuner, blown, amplifiers
  • Beocenter 2800 - cant stop platter on record deck spinning

    Hi Everyone, Just wondering if anyone can help me, yesterday I got myself a Beocenter for a bargin! only £40 I have plugged it in and connected it to my Beovox s35-2's and I must say it sounds great. It is fully working apart from the odd sticky stitch what I believe is common and the issue...
    Posted to The Workbench (Forum) by Lewis T on Wed, Jan 1 2014
    Filed under: wiring, Beocenter, Vintage Beomaster, tonearm, beogram, Repair, amplifiers, power switch, on/off switch, fix, rebuild, turntable, vinyl, vintage
  • New caps needed for Beolab 1700 - Help

    Hi, I am looking for some new caps for my beolab 1700 as mine are swollen and leaking and the output sound is all distorted on one channel and the heatsink is running really hot. Juat wondering if anyone knows what values I will need or if any kits are available for this model. Many Thanks, Lewis
    Posted to The Workbench (Forum) by Lewis T on Fri, Dec 27 2013
    Filed under: Vintage Beomaster, Repair, Classic Audio, blown, capacitors, beolab 1700, vintage
  • Beomaster 900M issue

    Hi :) I recently bought a Beomaster 900M along with some speakers. It semi-worked when I got it, but the right side speaker had a lower volume and was lacking bass. Last night I fiddled around with the stereo and tried to adjust the balance via the balance-adjuster on the back, which resulted in almost...
    Posted to The Workbench (Forum) by Mikkel on Sat, Sep 3 2016
    Filed under: Vintage Beomaster, Beomaster, Repair, hum, hot
Page 1 of 1 (7 items)