Sign in   |  Join   |  Help
Click here to change your Beoworld Account Details

Beoplay E8 Bluetooth issues

rated by 0 users
Answered (Verified) This post has 1 verified answer | 35 Replies | 2 Followers

Cardinalsong
Not Ranked
Melbourne, Au
21 Posts
OFFLINE
Bronze Member
Cardinalsong posted on Wed, Oct 11 2017 7:59 AM

Hi everyone,

Trying to work out if I’ve got bad luck or others are experiencing the same issues I am.

Picked up a brand new pair of E8 from my dealer that received their first delivery today. After charging them fully I took them for a spin. Noticed immediately the left hand bud would intermittently dip audio for half a second every 30sec or so.

took them for a walk and had continuous, sustained drop outs in both ears every few seconds, then fine for maybe 30sec, then more drop outs.

if anyone lived through the H8 launch in 2015, this feels very, very similar. I’m heartbroken as I really wanted the convenience of wireless buds, but the connectivity is atrocious.

using them with an iPhone 7 and an iPad Pro 10.5” left ear bud drop out in both, full dropping on the 7 only, especially when walking with the phone in my pocket. 

have attempted re-pairing and software updates, no success. 

Answered (Verified) Verified Answer

Submariner1
Not Ranked
1 Posts
OFFLINE
Bronze Member
Verified by Submariner1

Hello.I have been using these earphones for a couple of weeks,and i am happy with the sound quality,but not with the bluetooth conection.For some reason,if i turn my head to my left,i loose coonection,but when i face forward again,they connect.This is very annoying.Has anyone else had this problem.Thanks,Jihn.

All Replies

Justin9960
Not Ranked
30 Posts
OFFLINE
Bronze Member

Spent yesterday using iPhone only (including going outside) and all good 😊 

Justin9960
Not Ranked
30 Posts
OFFLINE
Bronze Member

Sorry guys, just read my above post and it might have seemed a little condescending, it wasn’t meant that way. I bought my own pair today, having been loaned a pair over the weekend last week. At one point I was adamant they had a problem of vocals only coming via the left hand channel (listening to Diana Krall) but normal service was resumed selecting another album. So far so good, fingers crossed 🤞. 😬

jk1002
Top 200 Contributor
254 Posts
OFFLINE
Bronze Member
jk1002 replied on Sun, Oct 29 2017 4:22 PM

Can someone comment on working out with them, doe sit have sweat issues?

 

also is there a lag with video, it seems others like Bose struggle a lot with that

Roger
Top 200 Contributor
Norway
334 Posts
OFFLINE
Bronze Member
Roger replied on Mon, Oct 30 2017 8:03 AM

Are the left/right issues still present after the release of software v5.2.0 for Beoplay E8?

SW released on Oct 26th.

Roger

candidhat
Not Ranked
1 Posts
OFFLINE
Bronze Member

I've found that there is a horrible lag with video. The sound is several seconds behind the picture. I'm returning my E8s for that reason. It's a shame, because they're comfortable, look good in your ears and above all - sound brilliant.

I was hoping that the software update on 26th was going to sort it, but alas. Apparently the Bose and the Sony wirefree sets suffer from the same lag. Will just have to wait for the technology to catch up!

speed608
Not Ranked
1 Posts
OFFLINE
Bronze Member

I have had exactly the same problem with my E8's  as well , i got these from Dubai and i'm now back in my country that does not have a B&O store so i'm stuck with a dud product now.I have also tried them using an iPhone 7 and iPad pro 10.5" .

Johnno
Not Ranked
2 Posts
OFFLINE
Bronze Member

I’m having the same issues. Initially, very wobbly audio connection. Then I upgraded to the 5.2 firmware, and now the buds won’t connect with my phone at all. I get a message saying “Beoplay rejects pairing request”- not something I’ve seen before. The buds are completely useless. I have tried everything - restarting the buds, reinstalling the app, restarting the phone, turning BT on and off, all with the same result. This is very disappointing given how much these things cost.

But when they were working, the sound quality was amazing!

I’ve also recently bought the Bragi Dash Pro, which work really well - connect straight away, good sound, very sophisticated UI, will do many more things than the E8’s.

Johnno
Not Ranked
2 Posts
OFFLINE
Bronze Member

I’m having the same issues. Initially, very wobbly audio connection. Then I upgraded to the 5.2 firmware, and now the buds won’t connect with my phone at all. I get a message saying “Beoplay rejects pairing request”- not something I’ve seen before. The buds are completely useless. I have tried everything - restarting the buds, reinstalling the app, restarting the phone, turning BT on and off, all with the same result. This is very disappointing given how much these things cost.

But when they were working, the sound quality was amazing!

I’ve also recently bought the Bragi Dash Pro, which work really well - connect straight away, good sound, very sophisticated UI, will do many more things than the E8’s.

Shane_Guthrie
Not Ranked
1 Posts
OFFLINE
Bronze Member
Having bought several B&O products and being very satisfied, I was very much looking forward to the E8. I have and enjoy A9, A2 Active and H5 (for my wife). 
Unfortunately, a dreadful streaming experience with E8. 
I had tested them several times before returning them. When they did work, I was very happy with the sound, and I liked the feel of the earphones and the touch controls. 
I set them up on my phone and watch, and found that when I was exercising, mostly walking and a bit of running, music dropped out many times during each song, and occasionally there was an annoying popping sound when the streaming was broken. 
My phone is iPhone 7 running iOS 11.0.3, and my watch is Apple Watch Series 2 running watch OS 4.0; these were the currently up-to-date versions at the time, mid-October. The watch was tested with 75 per cent battery life, and then at 100 per cent. The phone and earphones started with 100 per cent each. 
To then be sure, I stopped my run, and deleted the Beoplay app from my phone and watch, and deleted the Bluetooth connections from my phone and watch. 
Then I reloaded the Beoplay app and went through the Bluetooth setup again. There was no improvement in performance. When walking with my watch connected to the earphones, playback was interrupted many times during each song. When walking with my phone connected to the earphones, there were fewer dropouts, but still several times during each song. This ruined the exercise experience, which was the primary use-case for having wireless earphones. 
When I was streaming from the watch, if I walked with my hands held behind my head, so that the watch was closer to the earphones, streaming performance improved but it did not eliminate the dropouts. 
On the sofa, sitting still, there were infrequent but noticeable dropouts every few songs. 
I wanted them to work and to be fantastic for exercising.
Back at the store where I purchased them, I tried another set and went for a run; I noticed repeated and frequent dropouts as described for the first pair of E8s. 
The store gave me a full refund. 
Jon
Top 500 Contributor
Hampshire, United Kingdom
71 Posts
OFFLINE
Gold Member
Jon replied on Tue, Dec 12 2017 12:13 AM
Just thought I’d post a follow up reply on here. I got a new pair of E8s on Friday (charcoal sand this time - figured that since they weren’t available right away at launch they might be a revised version or something - they did come with firmware v5.2.0 installed out-of-box too so maybe my hunch was right).

Having no problems at all so far. Volume seems to be balanced between the two earphones perfectly, no problems with drop outs when I’m walking and have my phone in my pocket, and there’s 0 lag with video voice sync (I didn’t have the latter two problems with my first pair, but thought it’s worth mentioning seeing how other people were/are having those problems).

So far so good!
mceyhan
Not Ranked
1 Posts
OFFLINE
Bronze Member
Suggested by mceyhan

Hi there,

Had the same exact issue. Trying re-pair ended up with no success. I did RESET it as described in here. It solved the issue. 

so far so good, but I am still checking on it!

Regards

Murat

takertx
Not Ranked
10 Posts
OFFLINE
Bronze Member
takertx replied on Fri, Dec 29 2017 12:54 AM

Just received my black pair of E8s earlier today and had to update the firmware to the latest one through the app. despite having played with them for a short while I ran into the same uneven volume issue you talked about. The left one also dropped out momentarily a few times when I went out with my phone (Google Pixel 2 XL) in my right pocket. 

However I reset the headphones by pressing and holding on both touch panels for 10 seconds plus until I see the red LED flash (or hear the double beep if they are in your ear) and I can't seem to sense the unevenness any longer.

However I have another unresolved  issue with the Ambient Transparency setting that  I wanted to run by you to check and see if this is as per design or I have a faulty unit. 

You know how in the Ambient setting under Transparency the music completely quiets down and you can hear the surrounding ambient noise including your own voice? well I can hear my own voice, but it is obviously only picked up by the microphone on the left earphone and not the right one. I can very clearly hear my digitized voice on the left unit and nothing on the right one. Is this how this should be working? it seems to me as if it is not functioning as intended.

Also another annoyance that is driving me insane is when I remove the right one from my ear, the left one goes quiet but the music is still being played back on the right one (the one which was removed). The left one resumes playback as soon as the right one is put back in. the opposite however is not true! if I remove the left one it stops playing back immediately however, the right one keeps on playing back at full volume! again, is this another design intent? 

I would very much appreciate it if you could let me know if your unit is behaving the same or otherwise with regards to these two issues. 

Thanks. 

jeskie
Not Ranked
2 Posts
OFFLINE
Bronze Member

I recently bought mine from a B and O store. Despite some of the negative reviews I went ahead and purchased anyway. The initial setup was not smooth as I needed to reset the earphones to apply a software update, as it failed multiple times. I too experience the left earphone dropping out occasionally.

Once I eventually applied the v5.4.0 update I was hoping this would resolve the issue. It did not. 

I sold my Apple Airpods as they do not fit in my ear and I find them uncomfortable. The syncing and connectivity was seamless, though. 

The Bose SoundSport Free is not out in the UK yet so I thought I would go with these as they are a reputable brand and the design is stunning. 

Thus far I am unimpressed. B&O need to up their game else I will be returning these and waiting for the Bose. 

I use them on an iPhone 7 plus with the latest firmware. 

jeskie
Not Ranked
2 Posts
OFFLINE
Bronze Member

I have both issues. The connectivity on the left earphone and also I remove the right earphone, the left stops playing and the right continues. 

If I remove the left the only then the right continues playing. 

IMO both should be paused upon removal of one. The same and prefered behaviour of the Apple Airpods.

Jon
Top 500 Contributor
Hampshire, United Kingdom
71 Posts
OFFLINE
Gold Member
Jon replied on Tue, Jan 2 2018 10:22 PM
jeskie:

I have both issues. The connectivity on the left earphone and also I remove the right earphone, the left stops playing and the right continues.

If I remove the left the only then the right continues playing.

IMO both should be paused upon removal of one. The same and prefered behaviour of the Apple Airpods.

It’s intentional sadly. It’s because the right one is the master earphone so unlike AirPods you have to either use both or the right one on its own - it’s rather annoying.
Page 2 of 3 (36 items) < Previous 1 2 3 Next > | RSS